Liefdevolle peuteropvang in Nieuwerkerk aan den IJssel

De peuteropvang in Nieuwerkerk aan den IJssel is een opvang waarbij wij oog hebben voor ieder individueel kind. Wij vinden het belangrijk dat kinderen zich op hun eigen tempo kunnen ontwikkelen en dragen graag bij aan de ontwikkeling van uw kind. Tijdens onze peuterochtenden vinden wij het belangrijk om ieder kind goed in beeld te krijgen en een veilige en stabiele omgeving te bieden. Deze omgeving bieden wij onder andere door te werken met een vast team van medewerkers, zodat kinderen zich vertrouwd voelen.
Ook hebben wij een peuterspecialist in dienst die geregeld op de groepen aanwezig is om de peuters nog beter spelenderwijs voor te bereiden op de basisschool.

Locatie Rehoboth aan de Schoolstraat

In Nieuwerkerk aan den IJssel hebben wij een peuteropvang op locatie Rehoboth. Deze is gelegen aan de Schoolstraat in Dorrestein en is gevestigd binnen CBS de Loofboom.

Peuteropvang in CBS De Loofboom

Bij peutergroep Het Visje kunnen peuters alvast wennen aan een schoolse omgeving, voor als ze straks naar de basisschool gaan. Op onze groep zijn alle kinderen welkom. Bij Het Visje werken wij aan de hand van maandelijkse thema’s en peuters kunnen op hun eigen niveau werken. Dit draagt bij aan een goede overstap naar de basisschool.

In het gebouw is er een gymzaal waar wij gebruik van mogen maken. De peuters hebben elke ochtend een beweegkwartier, zoals tikkertje, dansen, klimmen, koprol maken of een andere leuke beweeg- of gymactiviteit. Dit past binnen ons Gezonde Voedingsbeleid. Daarnaast kunnen de peuters binnen- of buitenspelen. Binnen hebben wij gezellige speelhoekjes en organiseren wij diverse activiteiten rondom het maandelijkse thema. Zo hebben wij een unieke liedjeskist waarin diverse christelijke en gewone liedjes met plaatjes zijn aangeduid. Op deze manier willen wij de peuters laten zien en leren welke liedjes ze kunnen kiezen en welke liedjes er zijn.

Buiten is er een groot plein met een glijbaan, klimtoestel en veel speelgoed waarmee de peuters kunnen spelen, zoals fietsen, stepjes en stoepkrijt. Daarnaast zijn er in de buurt ook leuke speeltuintjes en is er een klein hertenkamp waar wij op mooie dagen soms heen gaan om de herten, geitjes en kippen te bekijken.

Peuteropvangf Nieuwerkerk aan den IJssel

BSO Bus

Met de BSO halen wij de kinderen van de basisscholen. Ook wordt deze BSO Bus ingezet bij de peuters als ze er met mooi weer op uit trekken.

Wennen op de peuteropvang

Wanneer uw peuter voor het eerst naar de opvang gaat en met andere peuters in aanraking komt, is het belangrijk dat hij of zij de tijd krijgt om te wennen aan de groep. De pedagogisch medewerkers laten uw peuter kennismaken met de andere kinderen en we geven een rondleiding om te laten zien waar alles staat. Ook geven we uw peuter wat meer persoonlijke aandacht wanneer hij of zij hier behoefte aan heeft.

Openingstijden

Wij zijn geopend van 07:30 uur tot 18:00 uur. Voor de peutergroepen kunt u uw kind om 08:30 uur brengen. De peutergroep is tot 12:00 uur.

Naast de peuteropvang in Nieuwerkerk aan den IJssel hebben wij hier ook buitenschoolse opvang. Wij hebben drie BSO locaties en aan de ’s-Gravenweg zit het kinderdagverblijf.

Wij zijn een opvang met de christelijke geloofsovertuiging. Wij hanteren de christelijke normen en waarden en vinden het belangrijk dat wij en kinderen respectvol en liefdevol met elkaar omgaan. Daarnaast bidden wij, wordt er (voor)gelezen uit de Bijbel en vieren wij christelijke feestdagen, zoals Kerst, Pasen en Pinksteren met elkaar.

Wij vinden het belangrijk dat kinderen hun creativiteit ontwikkelen. Door middel van kinderparticipatie betrekken wij kinderen bij de beslissingen die wij maken. Wij stimuleren dat kinderen zelf met ideeën komen voor bijvoorbeeld nieuw speelgoed, de inrichting van het lokaal en activiteiten.

Op de peutergroep werken wij met thema’s. Bij ieder thema organiseren wij diverse activiteiten zoals creatieve activiteiten, verschillende liedjes zingen, verschillende verhaaltjes en beweegactiviteiten.

De peuters maken altijd op de opvang een cadeau voor de verjaardagen van de ouders.
Op deze manier wordt de creativiteit en fantasie van uw peuter gestimuleerd.

De peuters hebben ruime speelkeus. Zo kunnen zij met auto’s, poppen, blokken en treintjes spelen in de speelhoeken. Daarnaast zijn er puzzels om te maken en denkspelletjes, zoals memorie.

Naast een groot plein met speeltoestellen, zijn er in de omgeving ook leuke speeltuintjes waar we weleens naartoe gaan.

Van al dat spelen en gezellig met andere peuters optrekken, krijgen peuters een lekkere trek. Als tussendoortje krijgt uw peuter bij ons wat fruit en een soepstengel, water en/of thee.

Zeer betrokken Kinderdagverblijf

De pedagogisch medewerkers zijn fantastisch voor Bruno. Hij gaat er iedere dag met veel plezier naar toe. Leuke

Jeroen Pernot

Kom gauw eens langs bij een van onze locaties! RONDLEIDING AANVRAGEN DIRECT INSCHRIJVEN KINDEROPVANGTOESLAG?

Locatiemanager

Ik ben Marleen Penninga, locatiemanager van de BSO en peuteropvang op de Rehoboth (De Loofboom). Op deze kleinschalige, en daardoor zeer gezellige locatie hebben wij 2 peuterochtenden en is de BSO de gehele week open na schooltijd. Daarnaast ben ik ook de locatiemanager van de BSO op De Gideonschool.

Samen met het team zorg ik ervoor dat uw kind in goede handen is, dat ze leerzame en fijne momenten beleven op de groep. Het werk is afwisselend en uitdagend, naast dat ik teamleider ben draai ik ook mee op de groep.

Mocht u vragen hebben over contracten, ruilen, extra dagen of over het welzijn van uw kind ben ik het aanspreekpunt van de locaties.

U kunt contact met mij opnemen via , mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag en donderdag.

Marleen Penninga
Marleen Penninga