Liefdevol kinderdagverblijf in Nieuwerkerk aan den IJssel

Voor onze locatie in Nieuwerkerk aan den IJssel zit het kinderdagverblijf aan de ’s-Gravenweg. Hier kunnen kinderen tussen de 0 en 4 jaar samen met andere kinderen spelen. Wij vinden het belangrijk dat uw kind een goed gevoel heeft in de tijd dat het bij ons op de opvang is. Veiligheid en geborgenheid staan daarom bij ons hoog in het vaandel. Wij bieden een liefdevolle omgeving, waarbij wij ruimte geven voor verschillende actieve en creatieve activiteiten, zoals voorlezen, zingen en spelen.

Dagopvang Het Koraal aan de ’s-Gravenweg

In Nieuwerkerk aan den IJssel bevindt ons kinderdagverblijf zich in een eigen pand aan de ’s-Gravenweg. Dit authentieke gebouw staat tussen de weilanden waarbij koeien langs het raam en het speelplein struinen. De mooie lokalen zijn groot en bieden veel licht. Daarnaast zijn er prachtige muurschilderingen door het gebouw heen waardoor de fantasie van uw kind geprikkeld kan worden. Wij hebben een snoezelruimte, genaamd de Ark, waar kinderen heerlijk tot rust kunnen komen en worden gestimuleerd in hun ontwikkeling, bijvoorbeeld door het lezen van een boek. In de Ark staat tevens een groot aquarium waar onze huisvisjes, zoals Nemo, in rondzwemmen.

Binnen kunnen de kinderen bijvoorbeeld knutselen, tekenen, met poppen en auto’s spelen. Er zijn diverse speelhoekjes ingericht aan de hand van het maandelijkse thema waar kinderen naar hartenlust hun fantasie en verbeelding kunnen gebruiken.

Niet alleen binnen, maar ook buiten valt van alles te beleven. Wij hebben een heerlijk groot speelplein waar kinderen met veel plezier spelen. Samen met de kinderen verzorgen wij onze moestuin. Kinderen vinden het heerlijk om in de aarde te wroeten en meer te leren over de groente, fruit en kruiden die zij eten. Daarnaast verzorgen zij ook de kakelende kippen die bij ons rondscharrelen.

Kinderopvang Nieuwerkerk aan den IJssel

Dagopvang baby’s

Voor baby’s hebben wij meerdere grondboxen beschikbaar waar zij met anderen kunnen spelen. Wij proberen zoveel mogelijk het dagritme van thuis aan te houden. Baby’s kunnen daarom op hun eigen tijd een dutje doen. Daarnaast hebben wij genoeg speelgoed voor de allerkleinsten om op ontdekking te gaan. Voor baby’s is het goed om alvast sociaal contact te hebben. Ze liggen dan ook vaak met anderen in een grondbox om te spelen.

Beweegkwartier

Wij vinden de gezondheid van het kind belangrijk en stimuleren kinderen om goed in beweging te blijven. Daarom hebben wij elke dag een beweegkwartier. Daarnaast bereiden wij 3+ kinderen voor op de basisschool door een 3+ activiteit met ze te doen, zoals kleuren en tellen.

Lekker buitenspelen

Wij gaan vaak met de kinderen naar buiten. De kinderen vinden het heerlijk om samen op het speelplein te spelen, spelletjes doen, met de bal over schoppen, kleuren met stoepkruit en touwtjespringen.

Soms gaan we met de kinderen naar de grote speeltuin aan de Hitlandselaan of maken we een boswandeling. De kinderen vinden dit soort uitstapjes erg leuk en beleven van alles en nog wat tijdens hun avonturen, zoals het verzamelen van bladeren, eikels en bloemen.

Gezonde voeding

Wij vinden het belangrijk dat kinderen gezonde voeding krijgen. Daarom geven wij de kinderen fruit, vezelrijk brood, en melk tijdens de lunch en crackers met iets erop als tussendoortje. Daarnaast krijgen zij water en thee.

Kinderen die allergisch zijn voor bepaalde producten krijgen iets anders. Ouders kunnen ervoor kiezen om zelf eten mee te geven die allergievrij zijn voor hun kind.

Een rondje door Nieuwerkerk aan den IJssel

Voor de naschoolse opvang hebben wij een BSO Bus, waarmee wij kinderen uit school halen. Deze bus gebruiken wij ook weleens om met de kinderen van de dagopvang een rondje te rijden door Nieuwerkerk. De jonge kinderen kijken hun ogen uit tijdens de rit en vinden het vooral heel spannend.

Openingstijden

Wij zijn geopend van 07.30 uur tot 18.00 uur. Naast ons kinderdagverblijf, hebben wij ook een peuteropvang en op drie locaties een BSO.

Wij zijn een opvang met de christelijke geloofsovertuiging. Wij hanteren de christelijke normen en waarden en vinden het belangrijk dat wij en kinderen respectvol en liefdevol met elkaar omgaan. Daarnaast bidden wij, wordt er (voor)gelezen uit de Bijbel en vieren wij christelijke feestdagen, zoals Kerst, Pasen en Pinksteren met elkaar.

Wij vinden het belangrijk dat kinderen hun creativiteit ontwikkelen. Door middel van kinderparticipatie betrekken wij kinderen bij de beslissingen die wij maken. Wij stimuleren dat kinderen zelf met ideeën komen voor bijvoorbeeld nieuw speelgoed, de inrichting van het lokaal en activiteiten.

Maandelijks hebben wij een nieuw thema op de groep, waarbij wij ontwikkelingsgerichte activiteiten aanbieden.

Met de kinderen van 3 jaar en ouder organiseren wij dagelijks 3+ activiteiten. Hierin geven wij extra aandacht aan de voorbereiding op de basisschool en diverse ontwikkelingen, zoals het herkennen en benoemen van kleuren, het tellen en het knippen en knutselen.

Het kinderdagverblijf is gelegen aan de ‘s-Gravenweg te Nieuwerkerk aan den IJssel tussen de weilanden. De kinderen hebben uitzicht op de weilanden, regelmatig worden er dieren gespot zoals koeien, schapen en vogels. De omgeving is rustgevend en inspirerend voor de kinderen.

Zeer betrokken Kinderdagverblijf

De pedagogisch medewerkers zijn fantastisch voor Bruno. Hij gaat er iedere dag met veel plezier naar toe. Leuke

Jeroen Pernot