BSO Nieuwerkerk aan den IJssel op drie locaties

De BSO in Nieuwerkerk aan den IJssel is een opvang voor schoolgaande kinderen van 4 tot 13 jaar. Na een dagje hard leren op school kan uw kind hier lekker ontspannen, zijn creativiteit de vrije loop geven of even heerlijk met andere kinderen in beweging komen middels een (sport)activiteit. Uw kind mag zelf bepalen waar hij of zij zin in heeft. Wij bieden een stabiele en veilige omgeving met vaste pedagogisch medewerkers, zodat uw kind met een goed gevoel hiernaartoe komt en graag terugkomt.

Locatie De Rehoboth aan de Schoolstraat, Het Koraal aan de ’s-Gravenweg en BSO Het Kroonkruid

In Nieuwerkerk aan den IJssel bevinden zich drie locaties voor de BSO van To Be Kind: locatie De Rehoboth zit aan de Schoolstraat in Dorrestein in het gebouw van CBS De Loofboom, locatie Het Koraal ligt aan de ’s-Gravenweg en de BSO Het Kroonkruid zit aan het Kroonkruid in – de naam zegt het al. Het pand aan de ’s-Gravenweg is van To Be Kind zelf. Naast BSO zit hier ook een kinderdagverblijf.

BSO in CBS De Loofboom

Bij BSO De kampioenen kan uw kind samen met andere kinderen na schooltijd relaxen, binnen- of buitenspelen. De BSO bevindt zich in het schoolgebouw van CBS De Loofboom. Voor kinderen van CBS De Loofboom is het prettig dat er geen reistijd is, andere kinderen halen we op uit school met onze BSO Bus. We rijden hiervoor een vaste route langs een aantal scholen.

In het gebouw is er een gymzaal waar wij gebruik van mogen maken. Wanneer het regent zijn de kinderen hier vaak te vinden. Wij organiseren dan verschillende spellen, zoals pionnenroof, trefbal, hockey en dergelijke activiteiten. Binnen hebben wij gezellige speel- en knutselhoeken en kunnen kinderen ook samen een bordspel spelen, lekker lezen, tekenen en nog veel meer. Soms gaan wij zelfs koken met de kinderen! Er is voor elk kind genoeg keus om te doen.

Buiten hebben wij een groot plein met een glijbaan, klimtoestel, zandbak en veel speelgoed waarmee de kinderen kunnen spelen, zoals springtouwen, stelten, ballen en stoepkrijt. Een leuk spel is 4 op een rij op de muur wat kinderen regelmatig met elkaar spelen.

Naast BSO groep De kampioenen en De kampioenen 2, hebben wij ook een BSO vakantiegroep waar kinderen van 07:30 tot 18:00 uur worden opgevangen. Tijdens studiedagen en vakantie kan uw kind ook naar de BSO.

BSO aan de ’s-Gravenweg

De BSO is gevestigd in een authentiek gebouw aan de ’s-Gravenweg, midden tussen de weilanden waarbij koeien langs het raam en het speelplein struinen. De lokalen voor de naschoolse opvang bieden veel licht en er zijn prachtige muurschilderingen door het gebouw heen. Kinderen kunnen zich terugtrekken in de snoezelruimte, genaamd de Ark, om heerlijk tot rust te komen met een goed boek. Er is tevens een groot aquarium met vissen om die rust te creëren.
Buiten hebben wij een heerlijk groot speelplein waar kinderen van verschillende leeftijden met veel plezier spelen, en daarnaast hebben wij nog een moestuin waar de kinderen meer kunnen leren over groente, fruit en kruiden. Ook onze kakelende kippen trekken regelmatig een sprintje en scharrelen lekker rond. Binnen kan er lekker geknutseld, getekend en geverfd worden, bouwen met blokken, bordspellen spelen. Als kinderen daar zin in hebben mogen ze ook hun huiswerk alvast maken, dan is dat alvast klaar voor de volgende les. Zowel in onze binnenspeelruimte, als in onze buitenspeelruimte is er genoeg te doen en te ontdekken voor kinderen van elke leeftijd.

Soms gaan we met de kinderen naar de grote speeltuin aan de Hitlandselaan of maken we een boswandeling. De kinderen vinden dit soort uitstapjes erg leuk en beleven van alles en nog wat tijdens hun avonturen.

BSO Nieuwerkerk aan den ijssel

BSO Het Kroonkruid in De Gideonschool

Sinds het voorjaar van 2023 is To Be Kind een BSO gestart in De Gideonschool. Dit is ideaal voor schoolgaande kinderen die op De Gideonschool en de Wingerd zitten. Onze medewerkers hoeven geen kinderen meer van beide scholen op te halen om naar de BSO in de Schoolstraat te brengen. Dit zorgt voor meer rust tijdens het ophalen van de kinderen. Voor de kinderen is het ook fijn dat zij na schooltijd in hun vertrouwde omgeving van de basisscholen verblijven. Voor de BSO maken wij gebruik van de gymzaal. De kinderen kunnen na schooltijd zowel in de gymzaal verblijven of buiten op het schoolplein.

Heerlijk in de buitenlucht

Onze BSO kinderen komen van verschillende scholen vandaan. Het leuke is dat de kinderen het heerlijk vinden om met elkaar te spelen, of ze elkaar nu kennen van school of niet. Op de BSO hoort iedereen bij elkaar. Op beide locaties hebben we een groot speelplein waar we veel gebruik van maken en diverse activiteiten organiseren. Daarnaast stimuleren wij ook het vrije spel van het kind.  Elke dag gaan we met de kinderen naar buiten. Mochten de kinderen echt niet naar buiten willen, het wordt uiteraard wel gestimuleerd, dan kunnen ze ook binnen blijven spelen. Kinderen mogen te allen tijde zelf beslissen wat ze willen doen.

Gezonde tussendoortjes

Wij vinden het belangrijk dat kinderen gezonde voeding krijgen. Onze BSO kinderen krijgen daarom fruit en een cracker met iets erop, water en thee. Als de kinderen hier lunchen krijgen ze vezelrijk brood, met iets hartigs en iets zoet, en melk.

Kinderen die allergisch zijn voor bepaalde producten krijgen iets anders. Ouders kunnen ervoor kiezen om zelf eten mee te geven die allergievrij zijn voor hun kind.

BSO bus en ophalen van de kinderen

Op twee locaties hebben wij een BSO Bus waarmee wij de kinderen uit school halen. Voor de BSO aan de ’s-Gravenweg rijden wij langs Gideon in de Esse. Voor de BSO aan de Schoolstraat hebben wij een vaste route om kinderen van de Elim school en Wingerd op de Van Beethovenlaan op te halen, en komen de kinderen van De Loofboom natuurlijk hier. De BSO op het Kroonkruid is voor kinderen die ook hier op school zitten, daarnaast halen we kinderen op van De Wingerd.

Met mooi weer rijden wij ook weleens een rondje door Nieuwerkerk aan den IJssel. Jongere kinderen vinden dit vooral erg leuk.

Openingstijden

Wij zijn geopend van 07.30 uur tot 18.00 uur. BSO kinderen worden vanaf 14:00 opgehaald, afhankelijk van hoe laat de school uit is. Kinderen kunnen hier vervolgens tot 18:00 blijven. Tijdens vakantieperioden en studiedagen kunnen kinderen van 07:30 tot 18:00 uur worden opgevangen.

Naast de BSO hebben wij op de Rehoboth een peuteropvang en aan de ’s-Gravenweg zit ons kinderdagverblijf.

Wij zijn een opvang met de christelijke geloofsovertuiging. Wij hanteren de christelijke normen en waarden en vinden het belangrijk dat wij en kinderen respectvol en liefdevol met elkaar omgaan. Daarnaast bidden wij, wordt er (voor)gelezen uit de Bijbel en vieren wij christelijke feestdagen, zoals Kerst, Pasen en Pinksteren met elkaar.

Wij vinden het belangrijk dat kinderen hun creativiteit ontwikkelen. Door middel van kinderparticipatie betrekken wij kinderen bij de beslissingen die wij maken. Wij stimuleren dat kinderen zelf met ideeën komen voor bijvoorbeeld nieuw speelgoed, de inrichting van het lokaal en activiteiten.

De kinderen hebben ruime speelkeus. Zo kunnen zij met auto’s, poppen, blokken en treintjes spelen in de speelhoeken. Daarnaast zijn er puzzels om te maken en denkspelletjes, zoals memorie, en andere bordspellen om te spelen. Knutselen, tekenen en schilderen, het kan allemaal!

Naast een groot plein met speeltoestellen, zijn er in de omgeving ook leuke speeltuinen waar we weleens naartoe gaan.

In de vakantie bieden wij vakantieopvang aan. Hierbij zijn de kinderen de gehele dag op de BSO aanwezig. Om deze dagen nog leuker te maken organiseren wij verschillende activiteiten en bedenken we samen met de kinderen leuke spelletjes en mogelijke uitjes.

Zeer betrokken Kinderdagverblijf

De pedagogisch medewerkers zijn fantastisch voor Bruno. Hij gaat er iedere dag met veel plezier naar toe. Leuke

Jeroen Pernot

Kom gauw eens langs bij een van onze locaties! RONDLEIDING AANVRAGEN DIRECT INSCHRIJVEN KINDEROPVANGTOESLAG?

Locatiemanager

Wij zijn Mette Ligtermoet en Marleen Penninga (locatiemanagers) en Bianca de Vries (assistent-locatiemanager) en wij zijn het aanspreekpunt voor Het Koraal aan de ’s-Gravenweg 81, de Rehoboth (de Loofboom) en de BSO de Gideonschool.

De prachtige locatie aan de ’s-Gravenweg is groot opgezet en zit midden in de weilanden. De locaties de Rehoboth en de Gideonschool zijn wat kleinschaliger, en daardoor zeer gezellige locaties aan de Schoolstraat en op het Kroonkruid. Samen met het team zorgen wij ervoor dat uw kind in goede handen is, dat ze leerzame en fijne momenten beleven op de groep.

Mocht u vragen hebben over contracten, ruilen, extra dagen of over het welzijn van uw kind dan kunt u contact opnemen met de betreffende locatie: