De visie van To Be Kind

“Al ware het dat ik alles had wat ik kon bezitten, maar ik had de liefde niet”

Dit Bijbelse citaat is de grondslag van het werk bij To Be Kind. Ons motto is: wij hebben allemaal liefde nodig! Iedereen heeft een ‘liefdestank’ die gevuld moet worden. Pas als deze gevuld is kun je liefde aan anderen uitdelen. Zo heeft elk kind ook een liefdestaal, een manier waarop hij de ouderlijke liefde het best verstaat. Zo kunt u uw kind helpen ontdekken dat u van hem of haar houdt. Uw kind en “onze” kinderen hebben het nodig om te weten dat er van hen gehouden wordt, willen ze kunnen opgroeien tot verantwoordelijke volwassenen.

Liefde is de basis van waaruit het kind zich zeker kan voelen. En als een kind zich zeker voelt, zal hij of zij opgroeien tot een vrijgevige, liefdevolle volwassene. Met elkaar maken we het verschil waarbij het kind centraal staat en zijn of haar talenten kan ontwikkelen. We zorgen voor een goede begeleidingslijn voor alle kinderen, van 0 tot 13 jaar.

Bij To Be Kind mogen kinderen zichzelf zijn. Dit wordt gestimuleerd door kinderen spelenderwijs te laten ontdekken en leren, zodat zij zich kunnen ontwikkelen op hun eigen manier en in hun eigen tempo. Vanuit onze visie bij To Be Kind leren wij kinderen het volgende:

Wie en wat ik mag zijn

 • Ik mag zijn wie ik ben. Ik hou van spelen en soms lanterfanten.
 • Ik kan vertellen waar ik blij van word en waarvan niet.
 • Ik wil graag presteren, maar moet me vrij kunnen voelen.
 • Ik heb mijn eigen waarheid en vind het belangrijk dat iemand luistert, open en zonder oordeel.
 • Ik ben eerlijk en verwacht dat ook van jou. Ik prik zo door je masker heen.
 • Luisteren vind ik belangrijk en dat je mij leert om gevoelens te benoemen.
 • Ik heb een eigen manier van voelen en beleven en stel me kwetsbaar op.

Visie To Be Kind

Wie To Be Kind voor uw kind(eren) wil zijn

 • Een organisatie die vanuit haar christelijke geloofsovertuiging ernaar streeft dat uw kind en wij respectvol en liefdevol met elkaar omgaan.
 • Een organisatie waar medeleven en respect belangrijke zaken zijn. En waarin we de liefde tot God en uw kind in ons handelen naar voren laten komen.
 • Een organisatie die de betrokkenheid van uw kind wil vergroten, uw kind zelfvertrouwen biedt,  ziet als uniek, dat we uw kind daarin ondersteunen en begeleiden.
 • Een organisatie die zich richt op de ontwikkeling van de talenten van uw kind tot het niveau waarin uw kind zich prettig en veilig voelt.
 • Een organisatie die het belangrijk vindt om samen met uw kind en u te werken aan een goede sfeer en waar excellente kwaliteit hoog in het vaandel staat.

Kinderopvang

De leukste kinderopvang voor uw kind. Als ouder wilt u uw kind in een veilige en vertrouwde omgeving laten opgroeien, zodat uw kind een goed gevoel heeft. Bij onze opvang vindt u die omgeving.

Gezonde kinderopvang

To Be Kind wil dat kinderen gezond opgroeien, daarom werken wij aan Gezonde kinderopvang. Want hoe eerder kinderen gezond gedrag aanleren, hoe beter. Ze hebben daar de rest van hun leven profijt van. De kinderopvang biedt unieke kansen om jonge kinderen een gezonde start te geven.

Kom gauw eens langs bij een van onze locaties! RONDLEIDING AANVRAGEN DIRECT INSCHRIJVEN KINDEROPVANGTOESLAG?