BSO in Capelle aan de IJssel

In Capelle aan den IJssel hebben wij twee BSO’s. Een op locatie De Triangel en een op De Kleurencirkel. De BSO in Capelle aan den IJssel is bedoeld voor kinderen van 4 tot 13 jaar die na schooltijd opvang nodig hebben. Wanneer uw kind een drukke schooldag achter de rug heeft, is het fijn voor uw kind om samen met leeftijdsgenootjes lekker te spelen en te ontspannen in een bekende omgeving. Onze BSO’s bieden zo’n omgeving door te werken met vaste pedagogisch medewerkers en gevestigd te zijn in een basisschool. Op deze manier bieden wij een vertrouwde en stabiele omgeving, zodat uw kind met een goed gevoel naar de BSO komt en hier graag terugkomt.

Locatie De Triangel opvang

Onze BSO in Capelle aan den IJssel is gevestigd in basisschool De Triangel. In de lokalen zijn de ruimtes ingericht op de behoeftes van de kinderen; zo zijn diverse thematische speelhoeken gecreëerd waar zij kunnen spelen, zoals een poppen- en bouwhoek. Er is divers knutselmateriaal en kinderen kunnen ook een boekje pakken om te lezen. Het buitenspeelplein is in samenwerking met enkele ouders ontwikkeld, waar alle kinderen heerlijk kunnen spelen op diverse toestellen en met verschillend speelmateriaal. Zo liggen er diverse boomstammen, er staan struiken en wij werken voornamelijk met natuurlijk materiaal.

Locatie De Kleurencirkel

De BSO is gevestigd aan de Zevensprong. Op de BSO zijn alle kinderen welkom. Met een klein team van pedagogisch medewerkers en een teamleidster kunnen kinderen hier vijf dagen in de week worden opgevangen. Deze locatie in Capelle aan den IJssel zit vlak bij de Capelseweg en is makkelijk bereikbaar. Er is een groot speelplein en een gymzaal waar wij gebruik van mogen maken.

De BSO na school

Wij starten de BSO wanneer de kinderen uit school zijn gehaald en wij eerst wat fruit met hen eten. Vervolgens bieden wij een activiteit aan in kleine groepjes; we spelen buiten of in de gymzaal. Kinderen kunnen ook eerst rustig hun huiswerk maken of een boek lezen. Met de oudere kinderen gaan wij vaak naar het voetbalveld of kijken wij een film.

BSO Capelle aan den IJsselMaandelijkse thema’s

Wij werken met maandelijkse thema’s, waarbij de knutselwerkjes en activiteiten aansluiten bij de leeftijd van uw kind. Verder doen we beweegactiviteiten, proefjes en staat er geregeld een kookactiviteit op de planning. We lezen uit de Bijbel, bidden met elkaar en zingen christelijke liedjes met de kinderen. Ons motto is samen spelen en buiten spelen is leuk en gezond.

Tussendoortje en Bijbelverhaal

Om half 5 krijgen de kinderen nog een cracker en sluiten wij de dag af met vrij spel. Tijdens het eten van een tussendoortje wordt er door een van de pedagogisch medewerkers een Bijbelverhaal voorgelezen. Op deze manier willen wij kinderen bekendmaken met de mooie Bijbelverhalen die er zijn.

BSO tijdens de vakantie

In de vakanties bieden wij leuke en actieve programma’s voor de kinderen. We eten vezelrijk brood met elkaar. Ook proberen we af en toe iets anders en maken we een lunch samen met de kinderen. Op deze manier leren wij de kinderen om met elkaar een gezond gerecht te maken en geven wij het belang van goede en gezonde voeding mee. We maken bijvoorbeeld gezonde pannenkoeken of hebben een lopend buffet met diverse lekkere en gezonde hapjes.

Openingstijden van onze BSO in Capelle aan den IJssel

  • De BSO op IKC De Triangel op de Bongerd is elke dag geopend van 14:15 – 18:00 uur.
    In de vakantieperiode is deze BSO geopend van 07:30 – 18:00 uur.
  • De BSO op De Kleurencirkel aan de Zevensprong is geopend van 14:00 – 18:00 uur.
    In de vakantieperiode is deze BSO geopend van 07:30 – 18:00 uur op maandag, dinsdag en donderdag.

Naast onze BSO hebben wij ook kinderdagopvang op beide locaties.

Wij zijn een opvang met de christelijke geloofsovertuiging. Wij hanteren de christelijke normen en waarden en vinden het belangrijk dat wij en kinderen respectvol en liefdevol met elkaar omgaan. Daarnaast bidden wij, wordt er (voor)gelezen uit de Bijbel en vieren wij christelijke feestdagen, zoals Kerst, Pasen en Pinksteren met elkaar.

Wij vinden het belangrijk dat kinderen hun creativiteit ontwikkelen. Door middel van kinderparticipatie betrekken wij kinderen bij de beslissingen die wij maken. Wij stimuleren dat kinderen zelf met ideeën komen voor bijvoorbeeld nieuw speelgoed, de inrichting van het lokaal en activiteiten.

We werken met vaste pedagogisch medewerkers op de groepen. Elke medewerker is in het bezit van een EHBO-diploma en een VOG. Ieder kind heeft zijn eigen mentor die verantwoordelijk is voor de overdracht van het kind naar de ouders, de vertrouwenspersoon voor het kind en de jaarlijkse observatie voor het kind.

Op de BSO van Prinsen en Prinsessen hebben we ruime groepen. We hebben drie lokalen die we gebruiken, waar de kinderen uitgebreid kunnen spelen. Op BSO de Kleurencirkel hebben we ook meerdere ruime lokalen. We bieden divers ontwikkelingsmateriaal aan, hebben zitzakken waarin de kinderen kunnen chillen, diverse spellen en activiteiten en een mooi knutselkasteel.

We spelen op het schoolplein van GBS de Triangel. Dit schoolplein is opgebouwd met de ouders van de school met veel natuurmaterialen. Het is uitdagend voor de kinderen en passend voor alle leeftijden. Het is omringd door hekken waardoor de kinderen veilig kunnen ontdekken.

Iedere dag bieden we activiteiten aan de kinderen aan. De kinderen hebben hier zelf inspraak in en mogen meedenken over de activiteiten die ze graag willen doen. Voor ons is het heel belangrijk dat de kinderen altijd zelf mogen kiezen of ze mee willen doen of niet. De activiteiten die we aanbieden lopen uiteen van kookactiviteiten tot tien tellen in de rimboe, of pionnenroof in de gymzaal tot een toneeloptreden op het podium.

Zeer betrokken Kinderdagverblijf

De pedagogisch medewerkers zijn fantastisch voor Bruno. Hij gaat er iedere dag met veel plezier naar toe. Leuke

Jeroen Pernot

Kom gauw eens langs bij een van onze locaties! RONDLEIDING AANVRAGEN DIRECT INSCHRIJVEN KINDEROPVANGTOESLAG?

Locatiemanager

Gaby Smits en Sanne Koster zijn de locatiemanagers voor de kinderdagverblijven en BSO in Capelle aan den IJssel. Gaby voor onze locatie aan de Bongerd en Sanne is verantwoordelijk voor onze locatie aan de Zevensprong. Samen met de andere pedagogisch medewerkers zorgen zij ervoor dat de opvang in Capelle aan den IJssel een plek is waar kinderen van 0-13 jaar zich thuis voelen: van de opvang voor de allerkleinsten tot en met de kinderen in groep 8. Ontmoeting, samen ontwikkelen en leren zijn de kernwoorden die belangrijk zijn binnen onze kinderopvang.

Voor alle kinderopvang gerelateerde zaken kunt u zich wenden tot Gaby voor De Triangel opvang aan de Bongerd en Sanne voor De Kleurencirkel aan de Zevensprong. Zij zijn bereiken per e-mail via en .

Gaby Smits