PERSBERICHT: Nieuwerkerk aan den ijsselVandaag bezocht Wiebe Zijlstra, wethouder van duurzaamheid, sport en onderwijshuisvesting, samen met de loco-kinderburgemeester van de gemeente Zuidplas, Jenthe Rijkaart, een van de locaties van kinderopvang To Be Kind om daar voor te lezen aan de kinderen van het kinderdagverblijf.

KDV TBK

Foto: Kyra Elisabeth Biewenga-de Rooij

Aan de ‘s-Gravenweg tussen de weilanden en de koeien staat het authentieke gebouw van kinderopvang To Be Kind. Al de gehele week staat hier alles in het teken van de natuur, omdat het thema van de Kinderboekenweek dit jaar GI-GA-GROEN is. Als gezonde opvang hecht To Be Kind veel waarde aan dit thema. Het was dan ook een leuke verrassing dat de wethouder van Duurzaamheid met de kinderburgermeester op bezoek kwam. De wethouder las samen met de kinderburgemeester onder andere voor uit Pieter Konijn: Een dag in de natuur van Beatrix Potter. In dit verhaal leren Pieter Konijn en zijn zusjes alles over de natuur en waarom bijvoorbeeld bijen belangrijk zijn. Zijlstra is verantwoordelijk voor milieu en biodiversiteit in de gemeente Zuidplas. Het thema van de Kinderboekenweek is daarmee een goed aanknopingspunt om kinderen het belang van duurzaamheid en de zorg voor de natuur mee te geven. “Het onderwerp is natuurlijk hartstikke goed om als wethouder over voor te lezen,” aldus Zijlstra. “We hebben boekjes voorgelezen waar veel dieren in voorkomen. Dat spreekt kinderen natuurlijk aan. In het ene boekje ging het over hoe de bloemen groeien, bolletjes in de grond en wachten tot het bloemetje gaat groeien. Om dat aan kinderen voor te lezen is hartstikke leuk.”

Wethouder Wiebe Zijlstra leest voor aan kinderen van het KDV

Foto: Kyra Elisabeth Biewenga-de Rooij

Ook Jenthe was erg tevreden over het thema van de Kinderboekenweek. “We hebben op school een actie dat we zoveel mogelijk met de fiets of lopend naar school mogen komen. Ik vind dat goed geregeld. Tegenwoordig gaat het veel over duurzaamheid en het milieu en dat vind ik heel leuk.”

Bij To Be Kind worden kinderen gestimuleerd om veel in de buitenlucht te spelen en op ontdekking te gaan. Op het terrein is zelfs een moestuin waar de pedagogisch medewerkers samen met de kinderen voor zorgen. Daarnaast leren de kinderen al op jonge leeftijd kennismaken met dieren, waaronder de konijnen in het buitenverblijf op het plein en de vissen en wandelende takken in het aquarium in de Ark van Noach – de snoezelruimte van het kinderdagverblijf.