PCPO en To Be Kind slaan de handen wederom ineen met een nieuwe BSO locatie op het Kroonkruid in De Gideonschool. Per 1 april a.s. zal hier buitenschoolse opvang plaatsvinden voor schoolgaande kinderen. Hierbij voldoet To Be Kind aan de vraag om meer BSO plekken in Nieuwerkerk aan den IJssel aan te bieden. Er zijn tegenwoordig lange wachtlijsten voor de BSO. Een extra BSO locatie is daarom een uitkomst om ouders te helpen met de opvang van hun kind(eren).

Nieuwe BSO op het Kroonkruid

Wilko Van (To Be Kind) en Gerdien Bikker (PCPO NWK)

Meerdere vestigingen van To Be Kind in Nieuwerkerk aan den IJssel

To Be Kind heeft momenteel twee vestigingen in Nieuwerkerk aan den IJssel met diverse opvangmogelijkheden. De grootste locatie ligt aan de ’s-Gravenweg: Bij Het Koraal zit een kinderdagverblijf en een BSO. In CBS De Loofboom aan de Schoolstraat kunnen ouders hun peuter ‘s ochtends naar de peutergroep brengen. In de middag en in schoolvakanties vindt ook hier naschoolse opvang plaats voor de kinderen van CBS De Loofboom en worden er kinderen opgehaald van De Gideonschool en De Wingerd op het Kroonkruid. Met de nieuwe BSO locatie in De Gideonschool Kroonkruid zullen de kinderen van de laatste twee genoemde scholen hier opgevangen worden.

Met de komst van de naschoolse opvang in De Gideonschool staat de teller voor het aantal BSO’s van To Be Kind in Nieuwerkerk aan den IJssel op drie. “We zijn erg blij met een derde BSO locatie. Op deze manier kunnen wij ouders helpen met de opvang. Voor de BSO-medewerkers is het tevens wat rustiger tijdens het ophaalmoment. Het was toch altijd een beetje hectisch, omdat we kinderen van een andere school ophaalden met de BSO-bus. Dit hoeft nu niet meer,” aldus Marleen, teamleidster van de opvang in de Schoolstraat.