Onze BSO buitenspellen en groepsactiviteiten waar wij onze kinderen mee bezighouden

Onze buitenschoolse opvang (BSO) is een geweldige plek voor kinderen om hun vrije tijd door te brengen, nieuwe vrienden te maken en deel te nemen aan leuke en actieve spelletjes. Bij ons op de BSO wordt er veel buiten gespeeld, dat is niet alleen leuk, maar het stimuleert ook de fysieke activiteit, sociale interactie en creativiteit van kinderen. In dit blogbericht vertellen we meer over de leuke buitenspellen en groepsactiviteiten die kinderen bezig en actief houden.

Het belang van buitenspelen

Buitenspelen heeft tal van voordelen voor kinderen. Het helpt hen om:

 • Fysiek actief te zijn en hun lichaam gezond te houden.
 • Sociale vaardigheden te ontwikkelen door samen te spelen en te communiceren.
 • Creatief te denken en hun verbeelding te gebruiken.
 • Zelfvertrouwen op te bouwen door nieuwe vaardigheden te leren en uitdagingen aan te gaan.

Actieve spelletjes die wij bij ons op de BSO-locaties doen

 1. Tikkertje

Een klassiek spel dat nooit oud wordt. Een potje tikkertje spelen in de buitenlucht. Er zijn hierin ook variaties zoals freeze tag of tunnel tag om het interessant te houden.

 1. Zakdoekje leggen

Een leuk renspel waarbij kinderen proberen een zakdoek te pakken voordat de gekozen ‘leger’ het opmerkt en probeert te voorkomen dat ze terugkeren naar hun plek.

 1. Estafette

Estafette-races waarbij teams tegen elkaar strijden om een parcours af te leggen, een bal doorgeven of zelfs water overdragen met bekers.

 1. Schatzoeken

We verstoppen schatten of aanwijzingen in de buitenruimte, zodat kinderen op zoek gaan. Dit wordt aangepast aan verschillende leeftijden en thema’s.

Groepsactiviteiten bij ons op de BSO

 1. Natuurexploratie

We organiseren natuurwandelingen waarbij kinderen planten, dieren en insecten kunnen ontdekken. Ze kunnen ook een natuurdagboek bijhouden om hun bevindingen vast te leggen. We maken dit soort activiteiten extra leuk. Een voorbeeld: ‘Herfstraam in de natuur’ – Hierbij gaan kinderen met een gekleurde lijst in de natuur op zoek gaan naar dezelfde kleuren.

 1. Sportdag

BSO-sportdagen is ook een van de favorieten op onze BSO-locaties, waarbij kinderen verschillende sporten kunnen uitproberen, zoals voetbal, basketbal, frisbee, enzovoort.

 1. Knutselworkshops

De creativiteit van kinderen halen we graag naar boven met thematische knutselworkshops. Ze kunnen schilderen, tekenen, sieraden maken of zelfs natuurlijke kunstwerken creëren met bladeren en bloemen die ze zelf in de natuur hebben gevonden. Zo hebben we seizoen gerelateerde activiteiten. In de herfst is dat bijvoorbeeld het maken van uiltjes met een plastic zakje en herfstbladeren, of scrapping met herfstbladeren, of leuke tekeningen maken met herfstbladeren. Deze activiteiten kunnen per locatie verschillen.

 1. Picknick

Als het mooi weer is organiseert de BSO ook weleens gezamenlijke picknicks in het park. Kinderen helpen dan met het voorbereiden van hun eigen lunchpakket en genieten van een maaltijd in de buitenlucht.

Veiligheid en toezicht

Bij alle buitenspellen en activiteiten is veiligheid van het grootste belang. Wij zorgen altijd voor voldoende toezicht, en dat kinderen zich aan de regels en richtlijnen houden, en dat de speelomgeving veilig is.

Conclusie over onze BSO buitenspellen en groepsactiviteiten

Onze BSO biedt kinderen een geweldige kans om buiten te spelen, te leren en nieuwe vrienden te maken. Met leuke buitenspellen en groepsactiviteiten, maar ook workshops in onze binnenruimtes kunnen kinderen genieten van hun vrije tijd terwijl ze actief bezig zijn en waardevolle vaardigheden ontwikkelen. Of het nou binnen of buiten is, actief bezig zijn bevordert niet alleen de lichamelijke gezondheid, maar ook de sociale en emotionele groei van kinderen. Het is een win-win voor iedereen!

Interesse in onze BSO? Lees hier meer over onze buitenschoolse opvang. U kunt ook een rondleiding aanvragen of direct uw kind(eren) inschrijven.