Met de vernieuwde CAO kinderopvang in 2023 zijn er verschillende voordelen voor medewerkers in de kinderopvangsector. Hieronder staan enkele van de belangrijkste voordelen op een rij:

1. Loonsverhoging:

Een van de belangrijkste voordelen van de vernieuwde CAO kinderopvang is de loonsverhoging voor medewerkers. Het salaris zal gemiddeld met 11,86% stijgen in de komende twee jaar. Dit betekent dat medewerkers een eerlijker salaris ontvangen voor hun belangrijke werk in de kinderopvangsector.

2. Werk-privébalans:

Een ander voordeel van de vernieuwde CAO kinderopvang is de mogelijkheid voor medewerkers om hun werk-privébalans beter in evenwicht te brengen. Er worden afspraken gemaakt over flexibiliteit in de werktijden en de mogelijkheid voor medewerkers om meer te werken in de zomermaanden en minder in de wintermaanden.

3. Ontwikkelingsmogelijkheden:

De vernieuwde CAO kinderopvang biedt ook meer kansen voor medewerkers om zich te ontwikkelen en door te groeien in hun carrière. Er worden investeringen gedaan in opleiding en scholing, waardoor medewerkers zich kunnen specialiseren en verbeteren in hun werk.

4. Duurzame inzetbaarheid:

De vernieuwde CAO kinderopvang stimuleert duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Er worden afspraken gemaakt over gezond en veilig werken, zodat medewerkers hun werk in de kinderopvang zo lang mogelijk kunnen volhouden.

5. Vergoedingen en toeslagen:

Tot slot biedt de vernieuwde CAO kinderopvang ook verbeteringen in de vergoedingen en toeslagen voor medewerkers. Er worden afspraken gemaakt over bijvoorbeeld een fietsenplan en een vergoeding voor reiskosten.

Kortom, door bovengenoemde redenen wordt werken in de kinderopvang nog aantrekkelijker en wordt de sector gestimuleerd om te blijven investeren in haar medewerkers en in de ontwikkeling van jonge kinderen.

Heb jij interesse om te werken in de kinderopvang? Bekijk ons vacature-overzicht en er zit vast een leuke uitdaging voor je bij! Wij gaan graag het gesprek met je aan!