BBL-traject kinderopvangOnze christelijke kinderopvang is altijd op zoek naar nieuw talent en mensen die een carrière switch willen maken. Wil jij meteen aan de slag met kinderen en gaandeweg leren? Dan is een BBL-traject wellicht wat voor jou!

BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg, dit is een combinatie van werken en leren waarbij jij in dienst komt bij ons en daarnaast een opleiding volgt tot pedagogisch medewerker. Tijdens je opleiding maak je direct kennis met het werken in de kinderopvang.
Als BBL-er bij To Be Kind word je direct onderdeel van het team waarin je komt te werken. De eerste periode krijg je de mogelijkheid om mee te kijken hoe je collega’s het werken op de groep uitvoeren en zal je naarmate je opleiding vordert ingezet worden als medewerker op de groep. Dit gebeurt onder begeleiding van jouw werkbegeleider op de werkvloer en de praktijkopleider. Ook als je ingezet wordt op de groep is er ruimte om je praktijkopdrachten uit te voeren, omdat deze zo verweven zijn met het werk kan dit vaak tijdens je werkzaamheden op de groep.

Als BBL-er krijg je een arbeidsovereenkomst bij To Be Kind voor de duur van je opleiding, met vooruitzicht op verlenging na diplomering. Je wordt conform CAO kinderopvang ingeschaald in schaal 5.

Lijkt het je wat om als BBL-er bij onze organisatie te komen werken? We hebben een aantal BBL-ers gevraagd wat zij van de opleiding en het werken op de opvang vinden. Zo volgt Julia de BBL-opleiding op onze locatie in Zwijndrecht. We waren benieuwd waarom zij heeft besloten om bij To Be Kind haar BBL-traject te volgen en wat ze er tot nu toe van vindt: “Ik was op zoek naar een baan voor mijn opleiding. Ik heb meerdere sollicitaties gestuurd naar verschillende bedrijven, onder andere ook naar To Be Kind. Voor mijn gesprek met Regina had ik elders nog een gesprek, maar To Be Kind viel eigenlijk gelijk goed bij mij in de smaak. Ik voelde meteen een klik. Op dit moment werk ik op de BSO de Wegwijzer in Zwijndrecht. Ik kan het goed met iedereen vinden en heb het erg naar mijn zin.” Ook Gwen volgt momenteel het BBL-traject, omdat ze altijd al iets met kinderen heeft gehad, en eerder een opleiding hiervoor heeft gevolgd. “Graag combineer ik werk en leren. To Be Kind vind ik een geweldig kinderdagverblijf. Ik werd via een vriendin op de hoogte gesteld dat ze mensen zochten,” aldus Gwen.

Werken bij To Be Kind brengt ook veel leermomenten en nieuwe ervaringen met zich mee. We vroegen onze BBL-ers wat zij de afgelopen tijd hebben meegemaakt en geleerd. Voor Gwen was dat “brood knippen met een schaar. Echt een eyeopener.” Julia vindt het belangrijkste wat ze tot nu toe heeft geleerd de omgang met ouders. “Ik heb geleerd hoe ik het beste de overdracht kan doen aan het einde van een middag en hoe ik makkelijk contact kan leggen. Ook als er bijvoorbeeld klachten zijn, weet ik hoe ik hier het beste mee kan omgaan.” Daarnaast heeft Julia in de maanden dat ze hier werkt veel leuke dingen meegemaakt. Wat haar het meest is bijgebleven is de eerste vakantie die ze mocht werken. “Ik werkte toen nog op het Koraal in Nieuwerkerk ad IJssel en het was een hele leuke ervaring en ik kon gelijk heel veel kennis opdoen voor later. En natuurlijk werden er hele leuke dingen gedaan met de kinderen die er waren,” aldus Julia.

Werken bij onze christelijke kinderopvang biedt vele mogelijkheden en fijne ervaringen. Je komt daarnaast in een gezellig team te werken, wat natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk is. Wil je graag een carrière switch of doe je momenteel een opleiding als pedagogisch medewerker, maar wil je liever werken en leren combineren? Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent en mensen die graag met kinderen willen werken. Stuur jouw cv en motivatiebrief naar .