Kerstknutsels voor de kleintjes om de kerstsfeer in huis te halen.

Kerst staat voor de deur, en wat is er nu leuker dan samen met de kleintjes gezellige knutselactiviteiten te doen? Op onze kinderopvang knutselen we er de hele maand al op los, maar niet elk kind komt tijdens de kerstvakantie naar de opvang. Daarom hebben wij enkele eenvoudige en leuke knutselideeën om de kerstsfeer in huis te halen en herinneringen te maken met je kind(eren).

  1. Papieren kerstballen en kerststerren

Vouw gekleurd papier in tweeën en knip een halve cirkel uit. Als je het openvouwt, krijg je een ronde vorm. Laat je kind(eren) deze versieren met glitter, stickers, en stiften. Hang ze daarna op aan een touwtje in de kerstboom. Zo hebben ze hun eigen handgemaakte kerstballen! Je kunt ook afwisselen qua vorm met bijvoorbeeld kerststerren, of als alternatief zijn er ook houten kerstballen die versierd kunnen worden.

  1. Sneeuwmannen van katoenen ballen

Laat je kind(eren) sneeuwmannen maken met katoenen ballen. Knip hoeden en sjaals uit gekleurd papier en gebruik kleine knoopjes voor de ogen en mond. Het resultaat: schattige, pluizige sneeuwmannen die perfect zijn om op de koelkast te hangen.

  1. Handafdruk kerstboom

Dompel de handen van je kind(eren) in groene verf en laat ze handafdrukken maken op een vel papier in de vorm van een kerstboom. Laat de afdrukken drogen en versier ze vervolgens met gekleurde pompons als kerstballen. Een prachtige herinnering aan hoe klein ze waren tijdens deze feestelijke tijd.

  1. Papieren bord Rudolf

Neem een papieren bord en laat je kleintje(s) er een rendier van maken. Ze kunnen bruine verf gebruiken voor het gezicht, wiebelende oogjes, en een rode pompon voor de neus. Knip geweien uit bruin karton en bevestig ze bovenaan het bord. Een schattige Rudolf om op te hangen of cadeau te geven aan familie en vrienden.

  1. Kerstsok van vilt

Laat je kind(eren) hun eigen kerstsok maken van vilt. Knip de vorm van een sok uit en laat ze versieren met stukjes vilt, pailletten en zelfs stukjes lint. Naai of lijm de zijkanten dicht en voilà, een unieke kerstsok om cadeautjes in te doen!

  1. Zoutdeeg kerstfiguren

Maak samen met je kind(eren) zoutdeeg en rol het uit. Gebruik kerstvormige koekjesuitstekers om figuren te maken. Laat ze drogen en schilder ze in feestelijke kleuren. Deze kunnen als decoratie dienen of zelfs als cadeautjes voor opa en oma.

7. Geschilderde kerstkaarten

Niets is persoonlijker dan handgemaakte kerstkaarten. Laat je kleintje(s) kerstbomen, sneeuwvlokken en rendieren schilderen op blanco kaarten. Voeg een vrolijke boodschap toe, en je hebt unieke kaarten om te versturen naar dierbaren.

Superleuke kerstknutsels voor kinderen eenvoudig gemaakt

Met deze eenvoudige en leuke kerstknutsels kunnen kinderen niet alleen hun creativiteit uiten, maar ook prachtige herinneringen creëren. Samen knutselen tijdens de kerstperiode versterkt de band en brengt de magie van het seizoen tot leven. Dus haal de knutselspullen tevoorschijn en begin met het maken van onvergetelijke kerstcreaties met de kleintjes!

Heeft u interesse om uw kind(eren) naar onze opvang te brengen? Ga dan naar het inschrijfformulier. Meer informatie over onze opvang vindt u hier.