Bianca assistent locatiemanagerAssistent-locatiemanager en pedagogisch coach; Bianca is al meer dan een decennium een onmisbare kracht bij To Be Kind. In 2014 begon zij als stagiaire en door de jaren heen heeft ze tot aan haar huidige positie een indrukwekkende ontwikkeling doorgemaakt. In dit interview vertelt ze over de diverse functies die ze heeft vervult en hoe deze rollen bijdragen aan het succes van onze organisatie.

Van het koesteren van groei bij collega’s tot het creëren van een warme en inspirerende werkomgeving, Bianca deelt haar dagelijkse verantwoordelijkheden, haar passie voor beide functies, en wat haar het meest aanspreekt bij onze organisatie. Ze benadrukt het belang van het stimuleren van persoonlijke en sociale competentie bij kinderen, en hoe dit de kern vormt van onze missie. Lees hieronder het complete interview met Bianca en wat haar doelstellingen voor het komende jaar zijn bij To Be Kind.

  1. Je werkt al een tijdje bij To Be Kind. Waar ben je begonnen en waar sta je nu? Kun je iets vertellen over je functieontwikkeling?

Klopt, ik ben bij To Be Kind werkzaam sinds 2014. Ik ben als stagiaire binnengekomen en na het behalen van mijn diploma fulltime aan de slag gegaan als pedagogisch medewerker.

In de jaren dat ik op de groep heb gestaan als pedagogisch medewerker heb ik veel ervaring opgedaan. Eerst heb ik een aantal jaar gewerkt op de babygroep, daarna zijn de groepen veranderd naar verticale groepen van 0 t/m 4 jaar. Ik heb veel baby’s tot kleuters op zien groeien en ik deed dit werk met veel plezier. Na 8 jaar op de groep te hebben gestaan, ben ik binnen To Be Kind gaan kijken naar de doorgroeimogelijkheden die er zouden kunnen zijn. De zoektocht resulteerde in de start van de scholing tot pedagogisch coach. Hier heb ik mijn diploma voor gehaald en ik ben binnen To Be Kind aan de slag gegaan in deze functie. Een tijd daarna kwam de functie assistent-locatiemanager vrij op de locatie het Koraal waar ik werkzaam was op de groep en ben ik het coachen gaan combineren met de functie assistent-locatiemanager.

  1. Kun je meer vertellen over de dagelijkse verantwoordelijkheden van de functie als assistent-locatiemanager en pedagogisch coach?

De dagelijkse verantwoordelijkheden zijn in de twee functies die ik beoefen allebei verschillend. Voor de functie assistent-manager maak ik o.a. het rooster en houd ik daarvan de planning bij. Als pedagogische coach loop ik vooral de pedagogisch medewerkers mee op de groep en denk ik met hen mee. Daarnaast bewaak ik de kwaliteit op de groepen en vertaal ik het beleid en protocollen naar het werkveld.

  1. Hoe draagt de functie van pedagogisch coach bij aan het succes van To Be Kind?

Door pedagogisch medewerkers bewust te maken van hun eigen handelen en hen te laten werken volgens ons beleid en protocollen, dragen we bij aan het succes van onze opvang. Samen met het streven naar de vier basisdoelen, die cruciaal zijn voor het creëren van een veilige basis voor de kinderen, stimuleren we persoonlijke competentie, bevorderen we sociale vaardigheden en dragen we normen en waarden over. Dit maakt het werk van de pedagogisch medewerker tot een succes op de groep en komt ten goede aan de kwaliteit die To Be Kind wil bieden.

  1. Als je zou moeten kiezen tussen pedagogisch coach en assistent-locatiemanager, waar gaat dan jouw voorkeur naar uit en waarom?

Toch echt naar allebei, omdat ik de combinatie van beide functies erg leuk vind om samen te beoefenen. Ik vind het fijn om op de groep te staan en mee te denken met de pedagogisch medewerkers alsook het stukje verantwoordelijkheid voor het reilen en zeilen van de opvang. Deze combi maakt voor mij de werkweek erg leuk en afwisselend.

  1. Wat vind je het fijnste aan de werkomgeving bij To Be Kind?

De vrijheid die er is voor nieuwe ideeën en de mogelijkheden die er zijn binnen To Be Kind. Maar vooral ook de informele en warme werksfeer die er is ervaar ik als heel fijn!

  1. Wanneer is voor jou een werkdag geslaagd?

Als ik mijn werkdag voldaan kan afsluiten als ik pedagogisch medewerkers heb kunnen helpen en alles rooster technisch rond is gekomen. Als ik zie dat de pedagogisch medewerkers een leuke dag hebben, ouders blij hun kinderen komen ophalen en de kinderen een leuke dag op de opvang hebben gehad dan is mijn werkdag geslaagd.

  1. Welke doelstelling(en) wil je dit jaar bereiken?

Er weer een mooi kwalitatief goed jaar van te maken met alle collega’s, ouders en kinderen. Elk jaar weer een stukje verder groeien en ontwikkelen binnen To Be Kind.