Peuteropvang in Waddinxveen

De peuterdagopvang in Waddinxveen is gevestigd op de christelijke basisschool Kleurrijk en gezamenlijk vormen wij IKC Kleurrijk. Peuters van 2-4 jaar kunnen bij ons spelen, ontdekken en zich ontwikkelen. Peuters kunnen veilig spelen en bewegen met voor hen geschikt speelmateriaal in de binnen- en buitenruimtes. In deze rijke speel-leeromgeving krijgen kinderen alle ruimte en ondersteuning om zich optimaal te ontwikkelen.

In de buurt zijn diverse speeltuinen te vinden. Onze buurt is kindvriendelijk en rustig, zodat uw kind heerlijk kan spelen, maar ook tot rust kan komen.

Spelen en tuinieren bij peuterdagverblijf in Waddinxveen

Op de groep hebben we verschillende hoeken gecreëerd waar kinderen kunnen spelen, zoals bouw- en poppenhoeken. Naast IKC Kleurrijk bevindt zich een grote moestuin, waar we geregeld met de kinderen heen gaan om gezellig te tuinieren en uitleg te geven over gezonde voeding.

Kinderdagverblijf WaddinxveenActiviteiten

Naast lekker binnen en buiten spelen, vinden de kinderen het leuk om te knutselen. Wij maken tevens gebruik van de gymzaal om uitdagende activiteiten te doen met de peuters, vooral met regenachtig weer is dit een ideale uitkomst.

Thema’s

Maandelijks hebben wij een nieuw thema met ontwikkelingsgerichte activiteiten op de groep, zodat kinderen zich blijven ontwikkelen. Onze medewerkers zetten met elkaar een activiteitenprogramma op aan het begin van de maand waarin alle ontwikkelingsgebieden aan bod komen. Op de peutergroep wordt er een gevarieerd aanbod gedaan voor de 2+ kinderen waardoor we extra uitdaging kunnen bieden.

Lekker bewegen

Wij vinden de gezondheid van uw kind belangrijk en stimuleren kinderen om goed in beweging te blijven. Dit doen wij elke dag middels een beweegkwartier. Daarnaast bereiden wij 3+ kinderen voor op de basisschool door een 3+ activiteit met ze te doen. Ook hebben we op de peutergroep een klimrek en evenwichtsmateriaal zodat ze ook op de groep lekker hun energie kwijt kunnen.

Gezonde voeding

Wij vinden het belangrijk dat peuters, die nog volop in de groei zijn, gezonde voeding krijgen. Tijdens de lunch krijgen de kinderen volkorenbrood met gezond beleg, zoals zuivelspread, kipfilet, 100% pindakaas, appelstroop en humus en bieden we verschillende groentespreads aan.

Openingstijden peuterdagverblijf in Waddinxveen

De peuteropvang is op maandag, dinsdag en donderdag geopend van 7:30 uur tot 18:00 uur. Daarnaast zijn wij ook tijdens vakantieperiodes iedere dag geopend en bieden wij een vakantieprogramma aan.

Naast een peuterdagverblijf hebben wij ook een kinderdagverblijf voor jongere kinderen en een BSO.

Wij zijn een opvang met de christelijke geloofsovertuiging. Wij hanteren de christelijke normen en waarden en vinden het belangrijk dat wij en kinderen respectvol en liefdevol met elkaar omgaan. Daarnaast bidden wij, wordt er (voor)gelezen uit de Bijbel en vieren wij christelijke feestdagen, zoals Kerst, Pasen en Pinksteren met elkaar.

Wij vinden het belangrijk dat kinderen hun creativiteit ontwikkelen. Door middel van kinderparticipatie betrekken wij kinderen bij de beslissingen die wij maken. Wij stimuleren dat kinderen zelf met ideeën komen voor bijvoorbeeld nieuw speelgoed, de inrichting van het lokaal en activiteiten.

Als peuteropvang werken we nauw samen met GBS Kleurrijk. Zo werken we mee met de thema’s en diverse activiteiten binnen de school. Door de nauwe samenwerking is het voor kinderen makkelijker doorstromen naar de basisschool. We onderhouden de nauwe contacten met de leerkrachten en de school.

We werken met vaste pedagogisch medewerkers binnen onze organisatie. De kinderen hebben altijd een vast gezicht en een eigen mentor. De mentor is verantwoordelijk voor de overdracht naar de ouders en houdt de ontwikkeling van het kind bij door middel van de observaties.

Onze locatie is gelegen in GBS Kleurrijk. Op deze manier kunnen ouders hun kind op één veilige locatie brengen en halen.
De peuteropvang is nog geheel nieuw en fris, waardoor uw kind zich in een warme en moderne omgeving kan ontwikkelen met divers speel- en ontwikkelingsmateriaal.

Ook in de schoolvakanties zijn wij geopend. We bieden vakantieopvang aan en zijn alleen gesloten op nationale feestdagen.
In de vakanties loopt het dagritme van de peuteropvang door en blijven we bezig met de ontwikkeling van uw kind. Wij zoeken dan vaker de natuur op, zoals het maken van een boswandeling.

Zeer betrokken Kinderdagverblijf

De pedagogisch medewerkers zijn fantastisch voor Bruno. Hij gaat er iedere dag met veel plezier naar toe. Leuke

Jeroen Pernot