Peuteropvang in Hardinxveld-Giessendam

De peuteropvang in Hardinxveld-Giessendam is gevestigd in basisschool De Wonderwijzer aan de Tonneband. Deze locatie heeft naast een peuteropvang ook een BSO. Met een klein team bestaande uit een (assistent-)locatiemanager en pedagogisch medewerkers worden dagelijks kinderen opgevangen. Er wordt veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van de kinderen. Daarnaast bieden wij een veilige en stabiele omgeving, zodat de kinderen in een vertrouwde omgeving spelenderwijs kunnen ontdekken, leren en ontwikkelen.

Peuteropvang onderdeel van IKC De Wonderwijzer

Samen met basisschool De Wonderwijzer vormen wij een IKC. Een IKC is een integraal kindercentrum voor kinderen van nul tot dertien jaar, waar onderwijs, opvang en welzijnsactiviteiten zijn samengevoegd. Onze locatie in Hardinxveld-Giessendam staat in een fijne omgeving.  Onze ICK beschikt over een groot speelplein. Daarnaast beschikken wij over een eigen speelstukje voor onze jongste kinderen.

Luisteren naar de behoefte van het kind

Wij luisteren naar de wensen en behoeftes van de kinderen, of dit nu gaat om ontspanning, beweging, fantasiespellen of creativiteit, ieder kind wordt gezien! Hierbij maken wij onder andere gebruik van het grote schoolplein, het speellokaal en natuurlijk ons eigen lokaal.

Spelen en actief bezig zijn tijdens de peuteropvang

Naast de vaste activiteiten zoals knutselen, een boekje lezen en onder ander liedjes zingen, ondernemen we geregeld uitstapjes en worden er beweegactiviteiten aangeboden. Wij vinden de gezondheid van uw kind belangrijk en stimuleren kinderen om goed in beweging te blijven. Daarom hebben wij elke dag een beweegkwartier. Daarnaast bereiden wij 3+ kinderen voor op de basisschool door een 3+ activiteit met ze te doen, zoals kleuren en tellen. Onze beweegactiviteiten kunnen zowel binnen als buiten plaatsvinden.

Kinderen houden van buitenspelen en de buitenlucht doet hen goed. Als het weer het toelaat spelen de kinderen elke dag buiten.

Gezonde voeding voor uw kind

Fruit wordt elke week vers bij ons geleverd.  Onze voeding bestaat uit een gezonde en verantwoordelijke maaltijden/snacks. Zo wordt er zoveel als mogelijk rekening gehouden met het eetritme van thuis. En wordt er gekeken waar de kinderen aan toe zijn. Mocht dit afwijken met het advies van thuis dan kan dit worden besproken. Uiteraard houden wij hierbij rekening met allergieën en leeftijd.

Openingstijden van ons peuteropvang in Hardinxveld-Giessendam

Volgt z.s.m.

Tarievenwijzer
Bereken je nettobijdrage

Adresgegevens

Tonneband 22
3371 JG Hardinxveld-Giessendam

Tel: volgt z.s.m.
E-mail: volgt z.s.m.

Wij zijn een opvang met de christelijke geloofsovertuiging. Wij hanteren de christelijke normen en waarden en vinden het belangrijk dat wij en kinderen respectvol en liefdevol met elkaar omgaan. Daarnaast bidden wij, wordt er (voor)gelezen uit de Bijbel en vieren wij christelijke feestdagen, zoals Kerst, Pasen en Pinksteren met elkaar.

Wij vinden het belangrijk dat kinderen hun creativiteit ontwikkelen. Door middel van kinderparticipatie betrekken wij kinderen bij de beslissingen die wij maken. Wij stimuleren dat kinderen zelf met ideeën komen voor bijvoorbeeld nieuw speelgoed, de inrichting van het lokaal en activiteiten.

Als peuteropvang werken we nauw samen met basisschool De Wonderwijzer. Zo werken we mee met de thema’s en diverse activiteiten binnen de school. Door de nauwe samenwerking is het voor kinderen makkelijker doorstromen naar de basisschool. We onderhouden de nauwe contacten met de leerkrachten en de school.

We werken met vaste pedagogisch medewerkers binnen onze organisatie. De kinderen hebben altijd een vast gezicht en een eigen mentor. De mentor is verantwoordelijk voor de overdracht naar de ouders en houdt de ontwikkeling van het kind bij door middel van de observaties.

Onze locatie is gelegen in basisschool De Wonderwijzer. Op deze manier kunnen ouders hun kind op één veilige locatie brengen en halen.
De peuteropvang is nog geheel nieuw en fris, waardoor uw kind zich in een warme en moderne omgeving kan ontwikkelen met divers speel- en ontwikkelingsmateriaal.

Ook in de schoolvakanties zijn wij geopend. We bieden vakantieopvang aan en zijn alleen gesloten op nationale feestdagen.
In de vakanties loopt het dagritme van de peuteropvang door en blijven we bezig met de ontwikkeling van uw kind. Wij zoeken dan vaker de natuur op, zoals het maken van een boswandeling.

Zeer betrokken Kinderdagverblijf

De pedagogisch medewerkers zijn fantastisch voor Bruno. Hij gaat er iedere dag met veel plezier naar toe. Leuke

Jeroen Pernot

(Assistent-)locatiemanager

Volgt z.s.m.