Peuteropvang in Capelle aan de IJssel

Bij de Prinsen en Prinsessen peuteropvang in Capelle aan den IJssel vinden wij het belangrijk dat alle kinderen kunnen leren, ontdekken en ontwikkelen in een veilige, gestructureerde en vertrouwde omgeving. Deze omgeving bieden wij onder andere door te werken met een vast team van medewerkers voor wie de kinderen centraal staan.

Locatie GBS De Triangel

Met onze peutergroep zijn wij gevestigd in GBS De Triangel in Capelle aan den IJssel. In de lokalen zijn de ruimtes ingericht op de behoeftes van de peuter; zo zijn diverse thematische speelhoeken, zoals een poppen- en bouwhoek, gecreëerd waar zij kunnen spelen. Het buitenspeelplein is in samenwerking met enkele ouders ontwikkeld om de kinderen te laten ontdekken met basismateriaal. Er liggen diverse boomstammen, er staan struiken en wij werken voornamelijk met natuurlijk materiaal.

Binnen en buiten spelen

Elke dag spelen de peuters, zowel binnen als buiten. Binnen kunnen de peuters vrij in de speelhoeken spelen, knutselen, tekenen en onder andere kleien. Buiten hebben wij een aantal uitdagende toestellen voor de peuters en ander speelmateriaal om mee te spelen, hierbij kunt u denken aan fietsjes, driewielers en speelballen. Op dagen dat het weer het echt niet toelaat om buiten te spelen, blijven wij binnen en maken wij gebruik van de gymzaal waar wij onder andere leuke tik- en balspelletjes spelen.

Peuteropvang Capelle aan den IJsselDagelijkse activiteiten

Wij zijn een christelijke opvang. Tijdens de peuterochtend lezen wij voor uit de kinderbijbel en laten wij de peuters kennismaken met de mooie Bijbelverhalen, zoals die van de Ark van Noach, de geboorte van Jezus en David en Goliath. We zingen liedjes en hebben elke dag een beweegkwartier.

We maken soms ook leuke uitstapjes, zoals naar het bos of de boerderij.

Maandelijks thema

Op de peutergroep werken wij met thema’s. We hebben een themahoek en diverse ontwikkelingsgerichte activiteiten die daarbij horen. Elke maand hebben wij een nieuw thema, zoals boerderijdieren, lente, zeedieren, bloemen en noem maar op.

Wennen op de peuteropvang

Wanneer uw peuter voor het eerst naar de opvang gaat en met andere peuters in aanraking komt, is het belangrijk dat hij of zij de tijd krijgt om te wennen aan de groep. De pedagogisch medewerkers laten uw peuter altijd kennismaken met de andere kindjes en we geven een rondleiding om te laten zien waar alles staat. Ook geven we uw peuter wat meer persoonlijke aandacht wanneer hij of zij hier behoefte aan heeft.

De peuters krijgen gezonde voeding aangeboden, zoals crackers en fruit.

Openingstijden

Onze peuteropvang in Capelle aan den IJssel is geopend op dinsdag en donderdag van 08:30 – 12:00 uur. Naast onze peutergroep hebben wij ook een BSO op deze locatie.

Tarievenwijzer
Bereken je nettobijdrage
Bekijk laatste GGD rapport

Wij zijn een opvang met de christelijke geloofsovertuiging. Wij hanteren de christelijke normen en waarden en vinden het belangrijk dat wij en kinderen respectvol en liefdevol met elkaar omgaan. Daarnaast bidden wij, wordt er (voor)gelezen uit de Bijbel en vieren wij christelijke feestdagen, zoals Kerst, Pasen en Pinksteren met elkaar.

Wij vinden het belangrijk dat kinderen hun creativiteit ontwikkelen. Door middel van kinderparticipatie betrekken wij kinderen bij de beslissingen die wij maken. Wij stimuleren dat kinderen zelf met ideeën komen voor bijvoorbeeld nieuw speelgoed, de inrichting van het lokaal en activiteiten.

Op de peutergroep werken wij een aantal uitdagende speelhoeken voor de peuters, zoals een poppenhoek met speelkeuken, een autohoek, een bouwhoek, een leeshoek en een zandtafelhoek. We stimuleren het spelen in hoeken ter voorbereiding op de basisschool.

We werken op de groep met diverse thema’s waarbij wij diverse liedjes, voorleesboeken, speelmateriaal en verschillende activiteiten bieden passend bij het thema.

We werken met Klasbord op de gehele locatie. Dit is een beveiligde app voor onder andere het plaatsen van foto’s en filmpjes voor de ouders. We vinden het erg belangrijk dat u als ouder inzicht heeft in de activiteiten en het spel van uw kind. Deze app is ook alleen toegankelijk voor de ouders van de groep.

Zeer betrokken Kinderdagverblijf

De pedagogisch medewerkers zijn fantastisch voor Bruno. Hij gaat er iedere dag met veel plezier naar toe. Leuke

Jeroen Pernot

Locatiemanager

Ik ben Gaby Smits en ik ben locatiemanager van locatie Prinsen en Prinsessen.

Op deze locatie zijn peuters en BSO kinderen van harte welkom. Op onze locatie werken wij met thema’s, zoals de seizoenen en diergroepen, en spelen we veel buiten op het mooie schoolplein. Samen buitenspelen is immers leuk en gezond! Samen met het team zorg ik ervoor dat uw kind in goede handen is, dat ze leerzame en fijne momenten beleven op de groep. Het werk is afwisselend en uitdagend, naast dat ik teamleider ben draai ik ook mee op de groep.

Mocht u vragen hebben over contracten, ruilen, extra dagen of over het welzijn van uw kind ben ik het aanspreekpunt van de locatie.

U kunt contact met mij opnemen via , mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag en donderdag.

Gaby Smits
Gaby Smits