Peuteropvang in Almkerk, landelijk gelegen in een mooie omgeving

De peuteropvang in Almkerk is gevestigd in basisschool de Halm aan de Wethouder Raamstraat. Deze locatie heeft naast een peuteropvang ook een VSO, kinderdagverblijf en BSO. Met een klein team bestaande uit een teamleidster en pedagogisch medewerkers worden dagelijks kinderen opgevangen. Er wordt veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van de kinderen. Daarnaast bieden wij een veilige en stabiele omgeving, zodat de kinderen in een vertrouwde omgeving spelenderwijs kunnen ontdekken, leren en ontwikkelen.

Bij ons zijn alle kinderen welkom, ook kinderen die op een andere basisschool in de buurt zitten

Peuteropvang onderdeel van IKC de Halm

Samen met basisschool de Halm vormen wij een IKC. Een IKC is een integraal kindercentrum voor kinderen van nul tot dertien jaar, waar onderwijs, opvang en welzijnsactiviteiten zijn samengevoegd. Onze locatie in Almkerk staat aan de rand van het dorp; in een landelijke omgeving met veel polder en natuurgebied. In het dorp zelf zijn verschillende faciliteiten zo is er op loopafstand een grote supermark en zijn er speeltuintjes in de buurt.

Onze ICK beschikt over een groot speelplein, wat in ontwikkeling is om te vergroenen. Daarnaast beschikken wij over een eigen speelstukje voor onze jongste kinderen. Daar staan onder andere een wipwap, zandbak, verstoptunnel en een wilgentenen huisje.

Onze peutergroep de Parels deelt samen met de dagopvang dezelfde ruimte. Zo is de ruimte ingedeeld in verschillende hoekjes, zoals een leeshoek, autohoek en een huishoek.

Christelijke peuteropvang in Almkerk

Wij proberen zoveel mogelijk aan te sluiten op de thema’s die binnen school spelen. Tijdens de peuteropvang gaan we met de peuters in de kring en lezen we een stukje uit de Bijbel, zoals de verhalen over Adam en Eva, Goliath, Samson, de geboorte van Jezus. Ook gaan we met de kinderen naar buiten of gaan we een rondje wandelen om zoveel mogelijk kennis te maken met de echte wereld.

Luisteren naar de behoefte van het kind

Wij luisteren naar de wensen en behoeftes van de kinderen, of dit nu gaat om ontspanning, beweging, fantasiespellen of creativiteit, ieder kind wordt gezien! Hierbij maken wij onder andere gebruik van het grote schoolplein, het speellokaal en natuurlijk ons eigen lokaal.

peuteropvang AlmkerkSpelen en actief bezig zijn tijdens de peuteropvang

Naast de vaste activiteiten zoals knutselen, een boekje lezen en onder ander liedjes zingen, ondernemen we geregeld uitstapjes en worden er beweegactiviteiten aangeboden. Wij vinden de gezondheid van uw kind belangrijk en stimuleren kinderen om goed in beweging te blijven. Daarom hebben wij elke dag een beweegkwartier. Daarnaast bereiden wij 3+ kinderen voor op de basisschool door een 3+ activiteit met ze te doen, zoals kleuren en tellen. Onze beweegactiviteiten kunnen zowel binnen als buiten plaatsvinden.

Kinderen houden van buitenspelen en de buitenlucht doet hen goed. Als het weer het toelaat spelen de kinderen elke dag buiten.

Gezonde voeding voor uw kind

Fruit wordt elke week vers bij ons geleverd.  Onze voeding bestaat uit een gezonde en verantwoordelijke lunch. Zo wordt er zoveel als mogelijk rekening gehouden met het eetritme van thuis. En wordt er gekeken waar de kinderen aan toe zijn. Mocht dit afwijken met het advies van thuis dan kan dit worden besproken.

Naast een boterham geven we kinderen boven een jaar weleens een verantwoord snackje, hierbij kunt u denken aan een gekookt eitje, rauwkost, cracker, soepstengel of rijstwafel. Uiteraard houden wij hierbij rekening met allergieën en leeftijd.

Openingstijden van ons peuteropvang in Almkerk

De peuteropvang is 40 weken per jaar geopend van 08:45 uur tot 12:45 uur. Naast onze peuteropvang, hebben wij ook een VSO, een kinderdagverblijf en BSO op deze locatie.

Wij zijn een opvang met de christelijke geloofsovertuiging. Wij hanteren de christelijke normen en waarden en vinden het belangrijk dat wij en kinderen respectvol en liefdevol met elkaar omgaan. Daarnaast bidden wij, wordt er (voor)gelezen uit de Bijbel en vieren wij christelijke feestdagen, zoals Kerst, Pasen en Pinksteren met elkaar.

Wij vinden het belangrijk dat kinderen hun creativiteit ontwikkelen. Door middel van kinderparticipatie betrekken wij kinderen bij de beslissingen die wij maken. Wij stimuleren dat kinderen zelf met ideeën komen voor bijvoorbeeld nieuw speelgoed, de inrichting van het lokaal en activiteiten.

Als peuteropvang werken we nauw samen met basisschool de Halm. Zo werken we mee met de thema’s en diverse activiteiten binnen de school. Door de nauwe samenwerking is het voor kinderen makkelijker doorstromen naar de basisschool. We onderhouden de nauwe contacten met de leerkrachten en de school.

We werken met vaste pedagogisch medewerkers binnen onze organisatie. De kinderen hebben altijd een vast gezicht en een eigen mentor. De mentor is verantwoordelijk voor de overdracht naar de ouders en houdt de ontwikkeling van het kind bij door middel van de observaties.

Onze locatie is gelegen in basisschool de Halm. Op deze manier kunnen ouders hun kind op één veilige locatie brengen en halen.
De peuteropvang is nog geheel nieuw en fris, waardoor uw kind zich in een warme en moderne omgeving kan ontwikkelen met divers speel- en ontwikkelingsmateriaal.

Ook in de schoolvakanties zijn wij geopend. We bieden vakantieopvang aan en zijn alleen gesloten op nationale feestdagen.
In de vakanties loopt het dagritme van de peuteropvang door en blijven we bezig met de ontwikkeling van uw kind. Wij zoeken dan vaker de natuur op, zoals het maken van een boswandeling.

Zeer betrokken Kinderdagverblijf

De pedagogisch medewerkers zijn fantastisch voor Bruno. Hij gaat er iedere dag met veel plezier naar toe. Leuke

Jeroen Pernot