Kinderdagverblijf in Waddinxveen gevestigd in een kindvriendelijke en rustige buurt

Ons kinderdagverblijf in Waddinxveen is gevestigd in christelijke basisschool Kleurrijk en gezamenlijk vormen wij IKC Kleurrijk. Kinderen van 0-4 jaar kunnen bij ons spelen, ontdekken en zich ontwikkelen op de verschillende groepen. De binnen- en buitenruimtes zijn ingericht naar leeftijd, zodat zowel baby’s als peuters veilig kunnen spelen en bewegen met voor hen geschikt speelmateriaal. In deze rijke speel-leeromgeving krijgen kinderen alle ruimte en ondersteuning om zich optimaal te ontwikkelen.

De kinderen spelen elke dag buiten op ons ruime speelplein, welke recent is gerenoveerd (2021). In de buurt zijn diverse speeltuinen te vinden. Onze buurt is kindvriendelijk en rustig, zodat uw kind heerlijk kan spelen, maar ook tot rust kan komen.

Spelen en tuinieren bij kinderdagverblijf in Waddinxveen

Op de groepen hebben we verschillende hoeken gecreëerd waar kinderen kunnen spelen, zoals bouw- en poppenhoeken. Naast IKC Kleurrijk bevindt zich een grote moestuin, waar we geregeld met de kinderen heen gaan om gezellig te tuinieren en uitleg te geven over gezonde voeding.

Kinderdagverblijf WaddinxveenActiviteiten

Naast lekker binnen en buiten spelen, vinden de kinderen het leuk om te knutselen en maken we regelmatig uitstapjes naar het bos of de kinderboerderij. Wij maken tevens gebruik van de gymzaal om uitdagende activiteiten te doen met de peuters, vooral met regenachtig weer is dit een ideale uitkomst.

Thema’s

Op elke groep werken vaste pedagogisch medewerkers, waardoor kinderen vertrouwd raken en zich veilig voelen. Maandelijks hebben wij een nieuw thema met ontwikkelingsgerichte activiteiten op de groep, zodat kinderen zich blijven ontwikkelen.

Drie groepen

Wij bieden ruimte voor twee groepen (0-4 jaar) met een maximum van 12 kinderen per groep, genaamd Regenboogjes en Zonnestraaltjes. De derde groep is voor kinderen van 2 tot 4 jaar: Maneschijntjes.

Lekker bewegen

Wij vinden de gezondheid van uw kind belangrijk en stimuleren kinderen om goed in beweging te blijven. Dit doen wij elke dag middels een beweegkwartier. Daarnaast bereiden wij 3+ kinderen voor op de basisschool door een 3+ activiteit met ze te doen.

Gezonde voeding voor baby’s en peuters

Voor de allerkleinsten bieden wij Nutrilon 1 en 2 aan en Hero 1 en 2. Ouders kunnen borstvoeding meegeven, dan wordt dit opgewarmd en gegeven. In overleg met ouders wordt vanaf 6 maanden aan kinderen brood gegeven, zodat zij kunnen oefenen met eten. Dit wordt dan steeds verder uitgebreid.
Tijdens de lunch krijgen de kinderen volkoren brood met gezond beleg, zoals zuivelspread, kipfilet, 100% pindakaas, appelstroop en humus.

Openingstijden Kinderdagverblijf in Waddinxveen

De dagopvang is iedere dag geopend van 7:30 uur tot 18:00 uur. Daarnaast zijn wij ook tijdens vakantieperiodes iedere dag geopend en bieden wij een vakantieprogramma aan.

Naast een kinderdagverblijf hebben wij ook dagopvang voor peuters en een BSO.

Tarievenwijzer
Bereken je nettobijdrage

Wij zijn een opvang met de christelijke geloofsovertuiging. Wij hanteren de christelijke normen en waarden. Respectvol en liefdevol met elkaar omgaan, dat vinden wij belangrijk. Daarnaast bidden wij, wordt er (voor)gelezen uit de Bijbel en vieren wij christelijke feestdagen, zoals Kerst, Pasen en Pinksteren met elkaar.

Wij vinden het belangrijk dat kinderen hun creativiteit ontwikkelen, daarom betrekken wij de kinderen bij de beslissingen die wij maken. Wij stimuleren dat kinderen zelf met ideeën komen voor bijvoorbeeld nieuw speelgoed, de inrichting van het lokaal en activiteiten.

Naast de IKC is een moestuin, waar we met de kinderen graag gaan kijken en ontdekken welke gewassen we zelf kunnen verbouwen. Op deze manier leren wij de kinderen het belang van gezonde voeding, waardoor kinderen bewuster worden over wat ze eten.

Als IKC werken we nauw samen met basisschool Kleurrijk, zodat we een goede samenwerking met de leerkrachten en de school hebben. Zo werken we mee met de thema’s en de diverse activiteiten binnen de school, waardoor het voor kinderen makkelijker doorstromen is naar de basisschool.

Ook in de schoolvakanties zijn wij geopend. We bieden vakantieopvang aan en zijn alleen gesloten op nationale feestdagen.
In de vakanties loopt het dagritme van de kinderopvang door en blijven we bezig met de ontwikkeling van uw kind. Dit doen wij door het organiseren van leuke activiteiten, zoals knutselen, spelletjes en koken en bakken.

Zeer betrokken Kinderdagverblijf

De pedagogisch medewerkers zijn fantastisch voor Bruno. Hij gaat er iedere dag met veel plezier naar toe. Leuke

Jeroen Pernot

Locatiemanager

Ik ben Carolien Nieuwelink en ik ben locatiemanager kinderopvang binnen IKC Kleurrijk. Samen met de andere pedagogisch medewerkers zorg ik ervoor dat ons kinderdagverblijf in Waddinxveen een locatie is waar kinderen van 0-13 jaar zich thuis voelen: van de dagopvang voor de allerkleinsten tot en met de kinderen in groep 8. Ontmoeting, samen ontwikkelen en leren zijn de kernwoorden die belangrijk zijn binnen ons IKC. Het werk is afwisselend en uitdagend, want naast dat ik teamleider ben, draai ik ook mee op de groep.

Voor alle kinderopvang gerelateerde zaken kunt u zich wenden tot mij. Ik ben bereikbaar per e-mail via . U kunt ook telefonisch contact opnemen middels een van de groepstelefoons. Mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag en donderdag, mocht u op een andere dag bellen, kunt u altijd een bericht achterlaten.

Carolien Nieuwelink
Carolien Nieuwelink