Twee kinderdagverblijven in Capelle aan den IJssel

In Capelle aan den IJssel hebben wij op twee locaties een kinderdagverblijf; aan de Bongerd en aan de Zevensprong.

Kinderdagverblijf Prinsen & Prinsessen

Het kinderdagverblijf Prinsen & Prinsessen heeft twee groepen. Het kinderdagverblijf van deze locatie zit in basisschool De Triangel en biedt een veilige en stimulerende omgeving waar kinderen zich kunnen ontwikkelen. Ons team van pedagogisch medewerkers staat klaar om de kinderen te ondersteunen in hun ontwikkeling.

Kinderdagverblijf de Kleurencirkel

Kinderdagverblijf de Kleurencirkel is een gloednieuwe locatie van To Be Kind waar wij ruimte hebben voor twee kinderdagverblijven. Aangezien wij net van start zijn gegaan is hier nog geen wachtlijst; kindplaatsen zijn direct beschikbaar.  Met een klein team van pedagogisch medewerkers en een locatiemanager kunnen kinderen hier vijf dagen in de week worden opgevangen.

Kinderdagverblijf de Kleurencirkel heeft een aantal voordelen:

  • Toplocatie op vier autominuten van de A20;
  • Centraal gelegen aan de Capelseweg;
  • Ruime parkeergelegenheid;
  • Grote speelhal aan de groepen;
  • Gymzaal.

Activiteiten op het kinderdagverblijf

Op het kinderdagverblijf werken we met de leuke en leerzame activiteiten. Wij bieden op verschillende gebieden activiteiten aan voor kinderen van 0 – 4 jaar, zoals taal, sociaal-emotioneel, motorisch, creatief en cognitief. Elke dag kunnen de medewerkers kiezen uit tal van leuke en unieke bezigheden.
Daarnaast vinden wij de gezondheid van uw kind belangrijk en stimuleren wij kinderen om goed in beweging te blijven. Elke dag is er een beweegkwartier, de beweegactiviteiten kunnen zowel binnen als buiten plaatsvinden.

Voorbereiding op de basisschool

Kinderen die ouder zijn dan drie bereiden wij ook voor op de basisschool met bepaalde activiteiten, zoals kleuren en tellen.
Als het weer het toelaat spelen de kinderen buiten op het speelplein. Kinderen houden van buitenspelen en de buitenlucht doet hen goed.

Gezonde voeding voor uw kind

Kinderen krijgen bij ons op de opvang gezonde voeding. Wij zijn een sterk voorstander om kinderen het belang van goede en gezonde voeding bij te brengen. Samen met de organisatie Madaga zorgen wij ervoor dat kinderen verliefd worden op écht eten! De recepten die Madaga samenstelt koken wij voor de kinderen, heerlijke maaltijden vol met groenten en fruit. Daarnaast wordt er zoveel mogelijk rekening gehouden met het eetritme van thuis. Naast de normale maaltijden, krijgen kinderen boven de een jaar ook weleens een verantwoord snackje.

Hierbij kunt u denken aan een gekookt eitje, rauwkost, cracker, soepstengel of rijstwafel. Uiteraard houden wij hierbij rekening met allergieën en leeftijd.

Openingstijden van onze kinderdagverblijven in Capelle aan den IJssel

  • Kinderdagverblijf de Kleurencirkel: maandag t/m vrijdag van 07:30 – 18:00 uur.
  • Kinderdagverblijf Prinsen & Prinsessen: maandag t/m vrijdag 07:30 – 18:00 uur.
    Op deze locatie hebben we ook VSO van 07:30 – 08:30 uur.

Naast het kinderdagverblijf op deze locaties hebben wij ook een BSO op beide locaties. In de vakantie hebben wij een vakantieprogramma en zijn wij iedere dag geopend.

Wij zijn een opvang met de christelijke geloofsovertuiging. Wij hanteren de christelijke normen en waarden. Respectvol en liefdevol met elkaar omgaan, dat vinden wij belangrijk. Daarnaast bidden wij, wordt er (voor)gelezen uit de Bijbel en vieren wij christelijke feestdagen, zoals Kerst, Pasen en Pinksteren met elkaar.

Wij vinden het belangrijk dat kinderen hun creativiteit ontwikkelen, daarom betrekken wij de kinderen bij de beslissingen die wij maken. Wij stimuleren dat kinderen zelf met ideeën komen voor bijvoorbeeld nieuw speelgoed, de inrichting van het lokaal en activiteiten.

Als IKC werken we nauw samen met de basisscholen, zodat we een goede samenwerking met de leerkrachten en de school hebben. Zo werken we mee met de thema’s en de diverse activiteiten binnen de school, waardoor het voor kinderen makkelijker doorstromen is naar de basisschool.

Ook in de schoolvakanties zijn wij geopend. We bieden vakantieopvang aan en zijn alleen gesloten op nationale feestdagen.
In de vakanties loopt het dagritme van de kinderopvang door en blijven we bezig met de ontwikkeling van uw kind. Dit doen wij door het organiseren van leuke activiteiten, zoals knutselen, spelletjes en koken en bakken.

Zeer betrokken Kinderdagverblijf

De pedagogisch medewerkers zijn fantastisch voor Bruno. Hij gaat er iedere dag met veel plezier naar toe. Leuke

Jeroen Pernot