Medisch en regulier kinderdagverblijf in Capelle aan den IJssel

In Capelle aan den IJssel hebben wij op twee locaties een kinderdagverblijf. Een op locatie IKC De Triangel en een op IKC De Cirkel. Het kinderdagverblijf op IKC de Cirkel biedt naast reguliere opvang, ook specialistische zorg.

Kinderdagverblijf Prinsen & Prinsessen op IKC De Triangel

Start 7 augustus, 2023

Het kinderdagverblijf Prinsen & Prinsessen heeft twee groepen. Deze uitbreiding in basisschool De Triangel biedt een veilige en stimulerende omgeving waar kinderen zich kunnen ontwikkelen. Ons team van pedagogisch medewerkers staat klaar om de kinderen te ondersteunen in hun ontwikkeling.

Kinderdagverblijf onderdeel van IKC de Cirkel

Start na de kerstvakantie, begin 2024

Het medische en reguliere kinderdagverblijf in Capelle aan den IJssel is gevestigd in basisschool De Cirkel aan de Zevensprong. In dit kinderdagverblijf zijn alle kinderen welkom, ook kinderen die specialistische zorg nodig hebben. Met een klein team van (verpleegkundige) pedagogisch medewerkers en een teamleidster kunnen kinderen hier vijf dagen in de week worden opgevangen.

Samen met SBO de Cirkel vormt To Be Kind een IKC. Een IKC is een integraal kindercentrum voor kinderen van nul tot dertien jaar, waar onderwijs, opvang en welzijnsactiviteiten zijn samengevoegd. Onze locatie in Capelle aan den IJssel zit vlak bij de Capelseweg en is makkelijk bereikbaar. Er is een groot speelplein en een gymzaal waar wij gebruik van mogen maken.

Activiteiten op het kinderdagverblijf

Op het kinderdagverblijf werken we met de leuke en leerzame activiteiten van DoenKids. DoenKids biedt op verschillende gebieden activiteiten aan voor kinderen van 0 – 4 jaar, zoals taal, sociaal-emotioneel, motorisch, creatief en cognitief. Elke dag kunnen de medewerkers kiezen uit tal van leuke en unieke bezigheden.

Daarnaast vinden wij de gezondheid van uw kind belangrijk en stimuleren wij kinderen om goed in beweging te blijven. Elke dag is er een beweegkwartier, de beweegactiviteiten kunnen zowel binnen als buiten plaatsvinden.

Kinderen die ouder zijn dan drie bereiden wij ook voor op de basisschool met bepaalde activiteiten, zoals kleuren en tellen.

Als het weer het toelaat spelen de kinderen buiten op het speelplein. Kinderen houden van buitenspelen en de buitenlucht doet hen goed.

Gezonde voeding voor uw kind

Kinderen krijgen bij ons op de opvang gezonde voeding. Wij zijn een sterk voorstander om kinderen het belang van goede en gezonde voeding bij te brengen. Samen met de organisatie Madaga zorgen wij ervoor dat kinderen verliefd worden op écht eten! De recepten die Madaga samenstelt koken wij voor de kinderen, heerlijke maaltijden vol met groenten en fruit. Daarnaast wordt er zoveel mogelijk rekening gehouden met het eetritme van thuis. Naast de normale maaltijden, krijgen kinderen boven de een jaar ook weleens een verantwoord snackje.

Hierbij kunt u denken aan een gekookt eitje, rauwkost, cracker, soepstengel of rijstwafel. Uiteraard houden wij hierbij rekening met allergieën en leeftijd.

Openingstijden van ons medisch en regulier kinderdagverblijf in Capelle aan den IJssel

De openingstijden worden t.z.t. bekendgemaakt. Naast het kinderdagverblijf, hebben wij ook een BSO op deze locatie. In de vakantie hebben wij een vakantieprogramma en zijn wij iedere dag geopend.

Tarievenwijzer
Bereken je nettobijdrage
Bekijk hier het laatste GGD Rapport

Wij zijn een opvang met de christelijke geloofsovertuiging. Wij hanteren de christelijke normen en waarden. Respectvol en liefdevol met elkaar omgaan, dat vinden wij belangrijk. Daarnaast bidden wij, wordt er (voor)gelezen uit de Bijbel en vieren wij christelijke feestdagen, zoals Kerst, Pasen en Pinksteren met elkaar.

Wij vinden het belangrijk dat kinderen hun creativiteit ontwikkelen, daarom betrekken wij de kinderen bij de beslissingen die wij maken. Wij stimuleren dat kinderen zelf met ideeën komen voor bijvoorbeeld nieuw speelgoed, de inrichting van het lokaal en activiteiten.

Als IKC werken we nauw samen met basisschool De Cirkel, zodat we een goede samenwerking met de leerkrachten en de school hebben. Zo werken we mee met de thema’s en de diverse activiteiten binnen de school, waardoor het voor kinderen makkelijker doorstromen is naar de basisschool.

Ook in de schoolvakanties zijn wij geopend. We bieden vakantieopvang aan en zijn alleen gesloten op nationale feestdagen.
In de vakanties loopt het dagritme van de kinderopvang door en blijven we bezig met de ontwikkeling van uw kind. Dit doen wij door het organiseren van leuke activiteiten, zoals knutselen, spelletjes en koken en bakken.

Zeer betrokken Kinderdagverblijf

De pedagogisch medewerkers zijn fantastisch voor Bruno. Hij gaat er iedere dag met veel plezier naar toe. Leuke

Jeroen Pernot

(Assistent-)locatiemanager

Volgt later.