Onze BSO in Zwijndrecht maakt deel uit van IKC De Wegwijzer

Bij IKC De Wegwijzer hebben wij twee locaties voor de BSO. Een op locatie Hoofdland voor de groepen 1 t/m 3 en een aan het Van Karnebeekpad voor de groepen 4 t/m 8. Na schooltijd kunnen de kinderen lekker ontspannen, spelen met anderen en hun creativiteit de vrije loop geven. Uw kind mag zelf bepalen waar hij of zij zin in heeft. Wij werken met vaste pedagogisch medewerkers, waardoor wij een stabiele en veilige omgeving bieden. Uw kind ervaart hierdoor een goed gevoel en komt hier graag weer naar terug.

Onze BSO is gevestigd in IKC De Wegwijzer in een kindvriendelijke rustige buurt. Aangrenzend aan de school is een speelplein en er is een gymzaal. De BSO-lokalen zijn ruim en bieden veel licht, zodat kinderen hier heerlijk kunnen ontspannen en bezig zijn.

Als IKC is er een nauwe samenwerking tussen de opvang en de school. Wij vinden het belangrijk om de kinderen optimaal te begeleiden en ook overdrachten van de leerkrachten mee te kunnen geven aan de ouders.

BSO dichtbij school

Voor kinderen is onze BSO een veilige en vertrouwde omgeving. De oudere kinderen komen zelf naar de BSO, de jongere kinderen worden opgehaald uit hun lokaal. Ook voor ouders is het prettig dat de kinderen op één plek op worden gevangen. Doordat we met een klein team werken, is iedereen goed op de hoogte van wat er in de groep speelt. Wij vinden het belangrijk dat kinderen tijd krijgen om creatief bezig te zijn, buiten te spelen of een groepsspel te doen in de gymzaal. Daarbij staan ontspanning en leren centraal.

Spelen en bewegen

Bij de BSO kunnen de kinderen lekker bewegen. Wij maken gebruik van de gymzaal van de school. Hier organiseren wij diverse (spel)activiteiten, zoals tikkertje en estafette. Samen met de kinderen bespreken wij wat ze graag willen doen, om zo ook de kinderen actief mee te laten denken en hun creativiteit te stimuleren. Bewegen vinden wij heel belangrijk. Bij slecht weer kunnen wij dat gelukkig ook binnen heel goed uitvoeren.

Daarnaast hebben wij ook een mooi en uitdagend speelplein waar kinderen kunnen spelen en ontdekken en voor de creatieve kinderen hebben wij een creahoek waar kinderen kunnen knutselen, kleien, tekenen en schilderen. Op elk gebied stimuleren wij de kinderen en organiseren wij diverse passende activiteiten.

Gezonde voeding

Tijdens de BSO zijn er een aantal momenten waarop de kinderen groente, fruit of een cracker krijgen. In de vakanties hoeven kinderen niets mee te nemen. Wij lunchen met de kinderen met volkorenbrood en gezond beleg (denk aan zuivelspread, kipfilet, 100% pindakaas, appelstroop, humus).

Openingstijden en programma

De BSO is 52 weken per jaar geopend. We bieden vakantieopvang aan en in de vakanties hebben wij een apart activiteitenprogramma. We bedenken samen met de kinderen verschillende activiteiten en spellen en maken er leuke dagen van. Alleen op nationale feestdagen zijn wij als BSO gesloten.

De BSO locatie Hoofdland is van maandag tot en met vrijdag geopend van 14:50 – 18:00 uur.
De BSO locatie Van Karnebeekpad is van maandag tot en met vrijdag geopend van 15:00 – 18:00 uur.

Naast de BSO hebben wij ook op locatie Hoofdland een peuteropvang.

Adresgegevens

Hoofdland 2
3332 RG Zwijndrecht

Tel: 06 – 26669518
E-mail:

Van Karnebeekpad 6
3332 CS Zwijndrecht

Tel: 06 – 26962094
E-mail:

Wij zijn een opvang met de christelijke geloofsovertuiging. Wij hanteren de christelijke normen en waarden en vinden het belangrijk dat wij en kinderen respectvol en liefdevol met elkaar omgaan. Daarnaast bidden wij, wordt er (voor)gelezen uit de Bijbel en vieren wij christelijke feestdagen, zoals Kerst, Pasen en Pinksteren met elkaar.

Wij vinden het belangrijk dat kinderen hun creativiteit ontwikkelen. Door middel van kinderparticipatie betrekken wij kinderen bij de beslissingen die wij maken. Wij stimuleren dat kinderen zelf met ideeën komen voor bijvoorbeeld nieuw speelgoed, de inrichting van het lokaal en activiteiten.

We werken met vaste pedagogisch medewerkers op de groepen. Ieder kind heeft zijn eigen mentor die verantwoordelijk is voor de overdracht van het kind naar de ouders, de vertrouwenspersoon voor het kind en de jaarlijkse observatie voor het kind.

Op de BSO hebben we ruime groepen. We hebben een aantal lokalen die we gebruiken, waar de kinderen uitgebreid kunnen spelen. We bieden divers ontwikkelings- en speelmateriaal aan.

We spelen op het schoolplein van IKC De Wegwijzer. Het is een schoolplein passend voor alle leeftijden en waar kinderen in een veilige omgeving kunnen spelen.

Iedere dag bieden we activiteiten aan de kinderen aan. De kinderen hebben hier zelf inspraak in en mogen meedenken over de activiteiten die ze graag willen doen. Voor ons is het heel belangrijk dat de kinderen altijd zelf mogen kiezen of ze mee willen doen of niet. De activiteiten die we aanbieden lopen uiteen van kookactiviteiten tot tien tellen in de rimboe, of pionnenroof in de gymzaal tot een toneeloptreden op het podium.

Zeer betrokken Kinderdagverblijf

De pedagogisch medewerkers zijn fantastisch voor Bruno. Hij gaat er iedere dag met veel plezier naar toe. Leuke

Jeroen Pernot