BSO Kleurrijk in Waddinxveen

De BSO in Waddinxveen is een opvang voor schoolgaande kinderen van 4 tot 13 jaar. Na een dagje school kan uw kind lekker ontspannen op de BSO, of misschien wel heel creatief of actief bezig zijn. Uw kind kan samen met andere kinderen spelen, of beslissen om alvast zijn of haar huiswerk te maken. Wij bieden een stabiele en veilige omgeving met vaste pedagogisch medewerkers, zodat uw kind met een goed gevoel hiernaartoe komt en graag terugkomt.

IKC Kleurrijk

De BSO maakt deel uit van IKC Kleurrijk. Deze IKC is gevestigd op de christelijke basisschool Kleurrijk aan de Jacob Catslaan. Wij zitten in een kindvriendelijke en rustige buurt, zodat kinderen heerlijk kunnen spelen of juist tot rust kunnen komen. Wij hebben een groot speelplein en een gymzaal, maar er zijn ook diverse speeltuinen in de buurt.

Bij IKC kleurrijk vinden wij het belangrijk dat alle kinderen gezien worden. Er is ruimte voor de ontwikkeling van kinderen en zij kunnen zich in een veilige omgeving ontspannen.

BSO in Waddinxveen

Op de BSO werken wij met een team van vaste pedagogisch medewerkers, zodat kunnen een vertrouwd gevoel hebben als zij na school naar de BSO komen. Wij werken nauw met elkaar samen en zijn goed op de hoogte van wat er speelt in de groep. Bij BSO Kleurrijk is het altijd gezellig. Kinderen hebben hard gewerkt op school en we proberen tijdens de buitenschoolse opvang een leerzame ontspannen middag aan te bieden. We doen met elkaar een spelletje, gaan lekker buitenspelen of doen een groepsspel in de gymzaal. We hebben een mooie grote woonkeuken tot onze beschikking, dus we bakken ook geregeld iets lekkers en gezonds!

BSO WaddinxveenMoestuin

Naast IKC Kleurrijk bevindt zich een grote moestuin, waar we geregeld met de kinderen heen gaan om gezellig te tuinieren en uitleg te geven over gezonde voeding. De gezellig kwakende eenden komen ook regelmatig op bezoek.

Tussendoortje en Bijbelverhaal

Tijdens het eten van een tussendoortje wordt er door een van de pedagogisch medewerkers een Bijbelverhaal voorgelezen. Op deze manier willen wij kinderen bekendmaken met de mooie Bijbelverhalen die er zijn.

Het tussendoortje bestaat uit een cracker en een fruit/groente-moment. Gezonde voeding vinden wij belangrijk.

BSO tijdens de vakantie

In de vakanties hoeven kinderen niets mee te nemen. Wij lunchen met de kinderen met volkorenbrood en gezond beleg, zoals zuivelspread, kipfilet, 100% pindakaas, appelstroop en humus.

Openingstijden

De BSO in Waddinxveen is maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag geopend van 14:00 tot 18:00 uur. We halen kinderen van de bethelschool en vanaf de Koning Willem-Alexander school op en maken daarbij gebruik van de BSO-bus.

Naast de BSO hebben wij ook een kinderdagverblijf.

Wij zijn een opvang met de christelijke geloofsovertuiging. Wij hanteren de christelijke normen en waarden. Respectvol en liefdevol met elkaar omgaan, dat vinden wij belangrijk. Daarnaast bidden wij, wordt er (voor)gelezen uit de Bijbel en vieren wij christelijke feestdagen, zoals Kerst, Pasen en Pinksteren met elkaar.

Wij vinden het belangrijk dat kinderen hun creativiteit ontwikkelen, daarom betrekken wij de kinderen bij de beslissingen die wij maken. Wij stimuleren dat kinderen zelf met ideeën komen voor bijvoorbeeld nieuw speelgoed, de inrichting van het lokaal en activiteiten.

De BSO is gevestigd in de basisschool Kleurrijk. Voor de kinderen is het een bekende en vertrouwde omgeving waar zij hun vrije middag doorbrengen.

We mogen gebruikmaken van de mooie woonkeuken van de school. Hier maken we geregeld lekkere hapjes en bakken we gezonde koekjes. De kinderen leren om met diverse keukenmaterialen om te gaan en plezier te hebben in het koken en bereiden van voedsel.

Naast de school is een mooie moestuin, waar we met de kinderen groente en fruit kunnen verbouwen. Hier gaan we regelmatig kijken en leren de kinderen wat er allemaal groeit en wat zij kunnen eten.

De BSO is 52 weken per jaar geopend. In de vakanties bieden wij een uitgebreid activiteitenprogramma aan waarbij we de kinderen betrekken in de keuze daarvan. De kinderen zijn in de vakanties de gehele dag op de BSO en we vinden het belangrijk om ieder kind een leuke dag te bezorgen.

We zijn alleen gesloten op nationale feestdagen.

Zeer betrokken Kinderdagverblijf

De pedagogisch medewerkers zijn fantastisch voor Bruno. Hij gaat er iedere dag met veel plezier naar toe. Leuke

Jeroen Pernot