BSO in Utrecht vlak bij het Griftpark

De BSO in Utrecht is een opvang voor schoolgaande kinderen van 4 tot 13 jaar. Kinderen kunnen hier na een dagje hard leren op school lekker ontspannen, hun creativiteit de vrije loop geven of even heerlijk met andere kinderen in beweging komen middels een (sport)activiteit. Uw kind mag zelf bepalen waar hij of zij zin in heeft. Wij bieden een stabiele en veilige omgeving met vaste pedagogisch medewerkers en een teamleidster, zodat uw kind met een goed gevoel hiernaartoe komt en graag terugkomt.

Locatie het Sportkasteel aan de Oortlaan, leukste BSO in Utrecht

BSO het Sportkasteel is gevestigd in basisschool de Wissel midden in het hart van Utrecht. De naam verklapt al een beetje dat wij voornamelijk bezig zijn met ‘sporten’. We hebben een groot schoolplein met het groene fort, een speellokaal en de aula tot onze beschikking. Hutten bouwen, voetballen, touwtje springen en heel veel andere spelletjes zitten in ons dagelijkse programma, maar natuurlijk zijn er ook rustige en ontspannen momenten, zoals boekjes lezen, kwartetten of knutselen.

BSO UtrechtHet groene fort

Wij staan bekend om het groene fort. Dit is een mooi, groen speelgedeelte voor de kinderen waar zij heerlijk tussen de bomen en bosjes kunnen spelen. Veel kinderen spelen het liefst buiten, en met zo’n fantasierijke omgeving als het groene fort wordt de creativiteit van de kinderen flink geprikkeld.

Wanneer het regent hebben wij de gymzaal tot onze beschikking waar veel actieve spelletjes en activiteiten worden gedaan. Daarnaast is er in de aula een poppenhoek en een bouwhoek waar de kinderen ook kunnen spelen.

Aandacht voor ieder kind bij onze BSO in Utrecht

We besteden veel aandacht aan de ontwikkeling van kinderen, en vinden het belangrijk dat iedereen gezien wordt en met veel plezier naar onze BSO komt. De meeste kinderen kennen elkaar al, maar of ze elkaar nu kennen of niet, op de BSO hoort iedereen bij elkaar. We stimuleren het vrije spel van het kind, maar organiseren ook veel activiteiten. Kinderen mogen te allen tijde zelf beslissen waaraan ze mee willen doen. Zo kan uw kind ook beslissen om alvast huiswerk te maken, zodat hij of zij thuis meer vrije tijd heeft. Het kan allemaal!

Daarnaast besteden wij aandacht aan onze christelijke geloofsovertuiging. Elke dag wordt er een stukje voorgelezen uit de Bijbel, afwisselend door medewerkers of een van de kinderen die graag het woord vertelt.

Gezonde tussendoortjes

Wij vinden het belangrijk dat kinderen gezonde voeding krijgen. Onze BSO kinderen krijgen daarom fruit en een cracker, water en thee.

Kinderen die allergisch zijn voor bepaalde producten krijgen iets anders. Ouders kunnen ervoor kiezen om zelf eten mee te geven die allergievrij zijn voor hun kind.

Openingstijden

Onze BSO in Utrecht is geopend van 14:15 uur tot 18.00 uur op maandag t/m donderdag. BSO kinderen worden uit school opgehaald. Kinderen kunnen hier vervolgens tot 18:00 blijven. Tijdens vakantieperioden en studiedagen kunnen kinderen van 07:30 tot 18:00 uur worden opgevangen.

Wij hebben drie BSO groepen, een grote en twee kleinere. Kinderen van verschillende leeftijden zitten in elke groep. Ook broers/zusjes zijn veel bij elkaar en kunnen kiezen met wie en waar ze spelen.

Onze locatie is gevestigd in de school. Hierdoor hebben we een betere aansluiting met de leerkrachten en kennen de kinderen elkaar. Voor ouder(s) en kind is het een vertrouwde en veilige omgeving.

Op onze BSO het Sportkasteel staat bewegen en buitenspel centraal. We vinden het belangrijk om de kinderen op een actieve en gezonde manier te laten ontwikkelen.

Bij BSO het Sportkasteel hebben we drie mooie grote speelpleinen, waaronder het groene fort. Hier kunnen de kinderen heerlijk en veilig spelen en op ontdekking gaan.

We maken bij regenachtig weer ook graag gebruik van het speellokaal. Hierbij maken we gebruik van diverse materialen om spellen en activiteiten aan te bieden aan de kinderen.

We zitten met de BSO op loopafstand van het Griftpark. Hier gaan we graag in de vakantie heen met de kinderen om heerlijk te spelen en te genieten van de natuur.

In de vakantie bieden wij vakantieopvang aan. Hierbij zijn de kinderen de gehele dag op de BSO aanwezig. Om deze dagen nog leuker te maken organiseren wij verschillende activiteiten en bedenken we samen met de kinderen leuke spelletjes en mogelijke uitjes.

Zeer betrokken Kinderdagverblijf

De pedagogisch medewerkers zijn fantastisch voor Bruno. Hij gaat er iedere dag met veel plezier naar toe. Leuke

Jeroen Pernot