BSO in Ridderkerk gevestigd in IKC De Driemaster

De BSO in Ridderkerk is een opvang voor schoolgaande kinderen van 4 tot 13 jaar. Kinderen kunnen hier na een dagje hard leren op school lekker ontspannen, hun creativiteit de vrije loop geven of even heerlijk met andere kinderen in beweging komen middels een (sport)activiteit. Uw kind mag zelf bepalen waar hij of zij zin in heeft. Wij bieden een stabiele en veilige omgeving met vaste pedagogisch medewerkers en een teamleidster, zodat uw kind met een goed gevoel hiernaartoe komt en graag terugkomt.

BSO locatie De Driemaster in Ridderkerk

Onze BSO is gevestigd in IKC De Driemaster van scholengemeenschap LEV-WN in een kindvriendelijke buurt. Er is een groot speelplein en wij mogen ook gebruikmaken van de gymzaal als het buiten niet zulk mooi weer is.

Aandacht voor ieder kind bij onze BSO in Ridderkerk

We besteden veel aandacht aan de ontwikkeling van kinderen, en vinden het belangrijk dat iedereen gezien wordt en met veel plezier naar onze BSO komt. De meeste kinderen kennen elkaar al, maar of ze elkaar nu kennen of niet, op de BSO hoort iedereen bij elkaar. We stimuleren het vrije spel van het kind, maar organiseren ook veel activiteiten. Hiervoor maken wij gebruik van DoenKids, een online database met talloze ideeën om kinderen te vermaken. Kinderen mogen te allen tijde zelf beslissen waaraan ze mee willen doen. Zo kan uw kind ook beslissen om alvast huiswerk te maken, zodat hij of zij thuis meer vrije tijd heeft. Het kan allemaal!

Daarnaast besteden wij aandacht aan onze christelijke geloofsovertuiging. Elke dag wordt er een stukje voorgelezen uit de Bijbel, afwisselend door medewerkers of een van de kinderen die graag wilt voorlezen.

Gezonde tussendoortjes

Wij vinden het belangrijk dat kinderen gezonde voeding krijgen. Onze BSO kinderen krijgen daarom fruit en een cracker, water en thee.

Kinderen die allergisch zijn voor bepaalde producten krijgen iets anders. Ouders kunnen ervoor kiezen om zelf eten mee te geven die allergievrij zijn voor hun kind.

Openingstijden

De VSO is geopend van 7:00-8:30 uur op maandag t/m vrijdag.
De BSO is geopend van 14:00-18:00 op maandag t/m vrijdag.
De vakantieopvang is geopend van 7:30-18:00 uur maandag t/m vrijdag.

Naast de BSO hebben wij ook een peutergroep op deze locatie.

Wij zijn een opvang met de christelijke geloofsovertuiging. Wij hanteren de christelijke normen en waarden. Respectvol en liefdevol met elkaar omgaan, dat vinden wij belangrijk. Daarnaast bidden wij, wordt er (voor)gelezen uit de Bijbel en vieren wij christelijke feestdagen, zoals Kerst, Pasen en Pinksteren met elkaar.

Wij vinden het belangrijk dat kinderen hun creativiteit ontwikkelen, daarom betrekken wij de kinderen bij de beslissingen die wij maken. Wij stimuleren dat kinderen zelf met ideeën komen voor bijvoorbeeld nieuw speelgoed, de inrichting van het lokaal en activiteiten.

Als IKC werken we nauw samen met basisschool De Driemaster, zodat we een goede samenwerking met de leerkrachten en de school hebben. Zo werken we mee met de thema’s en de diverse activiteiten binnen de school, waardoor het voor kinderen makkelijker doorstromen is naar de basisschool.

Ook in de schoolvakanties zijn wij geopend. We bieden vakantieopvang aan en zijn alleen gesloten op nationale feestdagen.
In de vakanties loopt het dagritme van de kinderopvang door en blijven we bezig met de ontwikkeling van uw kind. Dit doen wij door het organiseren van leuke activiteiten, zoals knutselen, spelletjes en koken en bakken.

Zeer betrokken Kinderdagverblijf

De pedagogisch medewerkers zijn fantastisch voor Bruno. Hij gaat er iedere dag met veel plezier naar toe. Leuke

Jeroen Pernot