BSO in Krimpen aan den IJssel

Voor schoolgaande kinderen is het belangrijk dat zij na een drukke schooldag met leeftijdsgenootjes kunnen ontspannen en spelen. Bij onze BSO in Krimpen aan den IJssel bieden wij deze mogelijkheid voor kinderen van 4 tot 13 jaar die naschoolse opvang nodig hebben. Uw kind wordt opgevangen in een veilige en stabiele omgeving. Wij werken met vaste pedagogisch medewerkers en zijn gevestigd in een basisschool. Op deze manier heeft uw kind elke keer weer een goed gevoel als het naar onze BSO komt.

BSO gevestigd in basisschool

Met onze BSO Het Mozaïek zijn we gevestigd in de GBS Het Mozaïek in Krimpen aan den IJssel met een groep in de noodunit en een groep in het kleuterlokaal van de school. Wij zitten in een kindvriendelijke omgeving met veel speeltuinen en groen in de buurt. Binnen zijn de ruimtes ingericht op de behoeftes en interesses van het kind. Op het schoolplein buiten is er genoeg beweegruimte voor ieder kind en is er een divers aanbod aan speel- en spelmateriaal voor kinderen van elke leeftijd. Regelmatig en vooral met droog weer bezoeken wij een van de speeltuinen in de buurt.

Christelijke BSO

Wij zijn een christelijke opvang en volgen de normen en waarden die daarbij horen. Wij lezen tevens voor uit de Bijbel, bidden met elkaar en zingen christelijke liedjes met de kinderen.

Gezonde opvang

De gezondheid van uw kind vinden wij belangrijk. Zodra de kinderen bij ons op de BSO komen, krijgen zij fruit om even een rustig momentje met elkaar te hebben. Vervolgens bieden wij een activiteit aan. We spelen buiten of in de gymzaal en in groepen. Om half vijf eten de kinderen een cracker en sluiten wij de dag af met vrij spel.

BSO Krimpen aan den IJsselMaandelijkse thema’s

Iedere maand starten wij met een nieuw thema, zoals lente, zomer, boerderijdieren, bloemen, ruimte, bomen en planten. Bij elk thema worden er diverse activiteiten aangeboden. U kunt hierbij denken aan knutselwerk aangepast aan de leeftijd van de kinderen, beweegactiviteiten, proefjes en kookactiviteiten.

De ontwikkeling van uw kind

Wij vinden het belangrijk dat kinderen zich kunnen ontwikkelen in hun eigen tempo en vooral zichzelf kunnen zijn. We motiveren alle kinderen om mee te doen met de activiteiten rondom het maandelijkse thema, maar we laten de keuze altijd bij het kind zelf. Als uw kind eerst zijn of haar huiswerk wil maken of rustig een boek wil lezen, dan kan dat ook.

BSO tijdens de vakantie

In de vakanties bieden wij leuke en actieve programma’s voor de kinderen. We eten vezelrijk brood met elkaar. Ook proberen we af en toe iets anders en maken we een lunch samen met de kinderen. Op deze manier leren wij de kinderen om met elkaar een gezond gerecht te maken en geven wij het belang van goede en gezonde voeding mee. We maken bijvoorbeeld gezonde pannenkoeken of hebben een lopend buffet met diverse lekkere en gezonde hapjes.

Openingstijden van onze BSO in Krimpen aan den IJssel

Onze BSO in Krimpen aan den IJssel is geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 14:45 uur tot 18:00 uur. In vakantieperiodes zijn wij open op maandag, dinsdag en donderdag van 07:30 uur tot 18:00 uur.

Wij zijn een opvang met de christelijke geloofsovertuiging. Wij hanteren de christelijke normen en waarden en vinden het belangrijk dat wij en kinderen respectvol en liefdevol met elkaar omgaan. Daarnaast bidden wij, wordt er (voor)gelezen uit de Bijbel en vieren wij christelijke feestdagen, zoals Kerst, Pasen en Pinksteren met elkaar.

We bieden iedere dag diverse activiteiten aan. We kijken hierbij naar activiteiten die passend zijn voor de leeftijd van uw kind . Voor ons is het belangrijk dat de kinderen inspraak hebben in de activiteiten. We laten de kinderen meedenken, waardoor er voor iedereen wat wils is.

We werken met vaste pedagogisch medewerkers op de groepen. Elke medewerker is in het bezit van een EHBO-diploma en een VOG. Ieder kind heeft zijn eigen mentor die verantwoordelijk is voor de overdracht van het kind naar de ouders, de vertrouwenspersoon voor het kind en de jaarlijkse observatie voor het kind.

Onze BSO maakt gebruik van twee verschillende groepsruimtes. Kanjers 1 gebruikt de noodunit en daar worden de kinderen van groep 4 tot en met groep 8 opgevangen. In deze ruimte is er alle plek om te chillen met elkaar, diverse spelletjes te spelen en te ontspannen.
Kanjers 2 gebruikt een van de kleuterlokalen en daar worden de kinderen van groep 1 tot en met 3 opgevangen. In deze ruimte is heel divers ontwikkelings- en spelmateriaal aanwezig. De kinderen kunnen in een vertrouwde en veilige ruimte zich ontwikkelen. Op het grote schoolplein hebben de kinderen de ruimte om te ontdekken, te leren en te bewegen.

De BSO Het Mozaïek is 52 weken per jaar geopend. Ook tijdens de vakantie is de opvang beschikbaar en bieden we de kinderen een uitgebreid en divers activiteitenprogramma aan. Ook hierin hebben de kinderen inspraak en bespreken we graag de wensen van de kinderen.

Alleen op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Zeer betrokken Kinderdagverblijf

De pedagogisch medewerkers zijn fantastisch voor Bruno. Hij gaat er iedere dag met veel plezier naar toe. Leuke

Jeroen Pernot

Kom gauw eens langs bij een van onze locaties! RONDLEIDING AANVRAGEN DIRECT INSCHRIJVEN KINDEROPVANGTOESLAG?

Locatiemanager

Ik ben Jeanette Vuijk en ik ben locatiemanager van locatie Het Mozaiek.

Op deze locatie zijn BSO kinderen van harte welkom. Kinderen veilig laten voelen, ze zich laten ontwikkelen in hun eigen tempo en kunnen zijn wie ze zijn vind ik belangrijke waarden op de BSO en daar zetten we ons met het team dan ook voor in.

Mocht u vragen hebben over contracten, ruilen, extra dagen of over het welzijn van uw kind ben ik het aanspreekpunt van de locatie.

U kunt contact met mij opnemen via , mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag en donderdag.