Onze BSO in Amsterdam maakt deel uit van IKC Veerkracht

Onze BSO is er voor schoolgaande kinderen van 4 tot 13 jaar. Kinderen kunnen na school hier lekker ontspannen, hun creativiteit de vrije loop geven met knutselen en tekenen, heerlijk met andere kinderen in beweging komen middels een (sport)activiteit of alvast hun huiswerk maken als zij dat willen. Uw kind mag zelf bepalen waar hij of zij zin in heeft. Wij werken met vaste pedagogisch medewerkers, waardoor wij een stabiele en veilige omgeving bieden. Uw kind ervaart hierdoor een goed gevoel en komt hier graag weer naar terug.

BSO De Rembrandt aan de Slotermeerlaan

Onze BSO is gevestigd in IKC Veerkracht in een kindvriendelijke rustige buurt. Dit gebouw is recent gebouwd. Aangrenzend aan de school is een vernieuwd speelplein en in de buurt zijn tevens diverse speeltuinen te vinden. Het BSO-lokaal is ruim en biedt veel licht, zodat kinderen hier heerlijk kunnen ontspannen en bezig zijn.

Als IKC hebben wij een nauwe samenwerking met de school. Wij vinden het belangrijk om de kinderen optimaal te begeleiden en ook overdrachten van de leerkrachten mee te kunnen geven aan de ouders.

BSO dichtbij school

Voor kinderen is onze BSO een veilige en vertrouwde omgeving. De oudere kinderen komen zelf naar de BSO, de jongere kinderen worden opgehaald uit hun lokaal. Ook voor ouders is het prettig om de kinderen op één plek op te kunnen vangen. Doordat we met een klein team werken, is iedereen goed op de hoogte van wat er in de groep speelt. Wij vinden het belangrijk dat kinderen tijd krijgen om creatief bezig te zijn, buiten te spelen of een groepsspel te doen in de gymzaal. Daarbij staan ontspanning en leren centraal.

BSO AmsterdamSpelen en bewegen

Bij BSO De Rembrandt kunnen de kinderen lekker bewegen. Wij maken gebruik van de grote gymzaal van de school. Hier organiseren wij diverse (spel)activiteiten, zoals tikkertje en estafette. Samen met de kinderen bespreken wij wat ze graag willen doen, om zo ook de kinderen actief mee te laten denken en hun creativiteit te stimuleren. Bewegen vinden wij heel belangrijk. Bij slecht weer kunnen wij dat gelukkig ook binnen heel goed uitvoeren.

Daarnaast hebben wij ook een mooi en uitdagend speelplein waar kinderen kunnen spelen en ontdekken en voor de creatieve kinderen hebben wij een mooi atelier waar kinderen kunnen knutselen, kleien, tekenen en schilderen. Op elk gebied stimuleren wij de kinderen en organiseren wij diverse passende activiteiten. In vakanties gaan wij vaak naar de speeltuinen in de buurt.

Koken en bakken

Wij hebben een keuken waar wij soms activiteiten organiseren, zoals koken en bakken. Kinderen vinden het heel leuk om zelf hun eigen cupcakes te maken of kleine broodjes te bakken. Ook smoothies worden vaak gemaakt om vervolgens met de kinderen te genieten van een gezonde drinkyoghurt.

Gezonde voeding

Tijdens de BSO zijn er een aantal momenten waarop de kinderen groente, fruit of een cracker krijgen. In de vakanties hoeven kinderen niets mee te nemen. Wij lunchen met de kinderen met volkorenbrood en gezond beleg (denk aan zuivelspread, kipfilet, 100% pindakaas, appelstroop, humus).

Openingstijden en programma

De BSO is 52 weken per jaar geopend. We bieden vakantieopvang aan en in de vakanties hebben wij een apart activiteitenprogramma. We bedenken samen met de kinderen verschillende activiteiten en spellen en maken er leuke dagen van. Alleen op nationale feestdagen zijn wij als BSO gesloten.

De BSO is van maandag tot en met vrijdag geopend van 14:15 – 18:00 uur.

Naast de BSO hebben wij ook op deze locatie een peuteropvang.

Tarievenwijzer
Bereken je nettobijdrage
Bekijk laatste GGD rapport

Wij zijn een opvang met de christelijke geloofsovertuiging. Wij hanteren de christelijke normen en waarden en vinden het belangrijk dat wij en kinderen respectvol en liefdevol met elkaar omgaan. Daarnaast bidden wij, wordt er (voor)gelezen uit de Bijbel en vieren wij christelijke feestdagen, zoals Kerst, Pasen en Pinksteren met elkaar.

Wij vinden het belangrijk dat kinderen hun creativiteit ontwikkelen. Door middel van kinderparticipatie betrekken wij kinderen bij de beslissingen die wij maken. Wij stimuleren dat kinderen zelf met ideeën komen voor bijvoorbeeld nieuw speelgoed, de inrichting van het lokaal en activiteiten.

De BSO is 52 weken per jaar geopend. Alleen op nationale feestdagen zijn wij als BSO gesloten.

In de vakantie bieden wij vakantieopvang aan. Hierbij zijn de kinderen de gehele dag op de BSO aanwezig. Om deze dagen nog leuker te maken organiseren wij verschillende activiteiten en bedenken we samen met de kinderen leuke spelletjes en mogelijke uitjes.

De kinderen hebben ruime speelkeus. Zo kunnen zij met auto’s, poppen, blokken en treintjes spelen in de speelhoeken. Daarnaast zijn er puzzels om te maken en denkspelletjes, zoals memorie, en andere bordspellen om te spelen. Knutselen, tekenen en schilderen, het kan allemaal!

Naast een groot plein met speeltoestellen, zijn er in de omgeving ook leuke speeltuinen waar we weleens naartoe gaan.

Zeer betrokken Kinderdagverblijf

De pedagogisch medewerkers zijn fantastisch voor Bruno. Hij gaat er iedere dag met veel plezier naar toe. Leuke

Jeroen Pernot

Teamleider

Ik ben Sanne Koster en ik  ben teamleider van locatie Rembrandt – IKC Veerkracht.

Op deze locatie zijn peuters en BSO kinderen van harte welkom. Samen leren, samen leven staat op het IKC centraal waarbij we uitgaan dat iedereen talenten heeft gekregen. Wij dagen de kinderen uit om hun talenten te gebruiken en verder te ontwikkelen en bieden ook nieuwe kansen om hun talenten te ontdekken.

Voor alle kinderopvang gerelateerde zaken kunt u zich wenden tot mij. U kunt contact met mij opnemen via , mijn werkdagen zijn maandag tot en met donderdag.

Sanne Koster
Sanne Koster