Buitenschoolse opvang in een landelijke omgeving te Almkerk

De BSO in Almkerk is voor schoolgaande kinderen in de leeftijd van vier tot dertien jaar. Als uw kind een drukke schooldag achter de rug heeft, wil het even lekker ontspannen en spelen met leeftijdsgenootjes. Bij onze buitenschoolse opvang bieden wij de ideale omgeving voor uw kind; een gestructureerde en veilig omgeving die voor uw kind vertrouwd aanvoelt doordat wij werken met vaste pedagogisch medewerkers. Uw kind zal met een goed gevoel naar huis gaan en graag terugkomen op de BSO.

Onze BSO is gevestigd in basisschool de Halm aan de Wethouder Raamstraat. Deze locatie heeft naast een BSO ook een VSO, kinderdagverblijf en peuteropvang. Met een klein team bestaande uit een teamleidster en pedagogisch medewerkers worden dagelijks na schooltijd kinderen opgevangen.

BSO onderdeel van IKC de Halm

Samen met basisschool de Halm vormen wij een IKC. Een IKC is een integraal kindercentrum voor kinderen van nul tot dertien jaar, waar onderwijs, opvang en welzijnsactiviteiten zijn samengevoegd. Onze locatie in Almkerk staat aan de rand van het dorp; in een landelijke omgeving met veel polder en natuurgebied. In het dorp zelf zijn verschillende faciliteiten zo is er op loopafstand een grote supermark en zijn er speeltuintjes in de buurt.

De basisschool beschikt over een groot speelplein, wat in ontwikkeling is om te vergroenen en waar wij gebruik van maken. Daarnaast beschikken wij over een eigen speelstukje voor onze jongste kinderen. Daar staan onder andere een wipwap, zandbak, verstoptunnel en een wilgentenen huisje.

Onze VSO en BSO ruimte bevind zich in het speellokaal van de school. In deze ruimte staat alles op wieltjes, zodat we ook bij slecht weer hiervan gebruik kunnen maken. Hierin kunnen verschillende activiteiten worden ondernomen, maar kan er ook een workshop plaatsvinden.

BSO AlmkerkLekker buitenspelen

Uit school worden de kinderen persoonlijk begroet en mogen ze even zelfstandig in de ruimte spelen. Er heerst een huiselijke sfeer, zodat kinderen zich hier thuis voelen. Nadat de kinderen een momentje voor zichzelf hebben gehad, eten we fruit met elkaar alvorens we naar buiten gaan. Spelen buiten vinden wij erg belangrijk, uiteraard wordt er rekening gehouden met de weersomstandigheden. Bij erg slecht weer kan de speelzaal leeg worden gemaakt en vind er een beweegactiviteit plaats.

Altijd in beweging

Op de reguliere schooldagen ondernemen we veel beweegactiviteiten door middel van spel. Tijdens de vakanties zoeken wij zoveel mogelijk de natuur op. Opgroeien in een groene omgeving vinden wij belangrijk.

Luisteren naar de behoefte van het kind

Wij luisteren naar de wensen en behoeftes van de kinderen, of dit nu gaat om ontspanning, beweging, fantasiespellen of creativiteit, ieder kind wordt gezien! Hierbij maken wij gebruik van het grote schoolplein, het speellokaal en natuurlijk ons eigen lokaal.

Gezonde voeding voor uw kind

Op de BSO krijgen de kinderen uit school water (eventueel met fruit erin) of bij minder lekker weer kan er voor thee worden gekozen. Uiteraard wordt er opgelet dat deze niet te warm word aangeboden. Daarnaast kunnen de kinderen kiezen uit verschillende soorten fruit en een soepstengel. Rond half 5 gaan we nogmaals met de kinderen aan tafel. We drinken dan nog iets en de kinderen krijgen een cracker of rijstwafel aangeboden met iets daarop. Ook dit beleg is weer verantwoord.

Naast dit snack momentje kan er eventueel nog rauwkost worden aangeboden. In de vakanties zijn wij ook op deze dagen geopend, maar dan van 07:30 – 18:00 uur. In de vakanties hebben wij een vakantieprogramma. Wij werken tevens met Doenkids – een activiteitendatabase, zodat wij kinderen tijdens de BSO een leuke middag kunnen bezorgen.

Openingstijden van ons BSO in Almkerk

De BSO is geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 15:15 uur tot 18:00 uur. Naast onze BSO, hebben wij ook een VSO, een kinderdagverblijf en peuteropvang op deze locatie. In de vakantie hebben wij een vakantieprogramma en zijn wij iedere dag geopend.

Vervroegde en/of verlengde opvang is mogelijk.

Wij zijn een opvang met de christelijke geloofsovertuiging. Wij hanteren de christelijke normen en waarden en vinden het belangrijk dat wij en kinderen respectvol en liefdevol met elkaar omgaan. Daarnaast bidden wij, wordt er (voor)gelezen uit de Bijbel en vieren wij christelijke feestdagen, zoals Kerst, Pasen en Pinksteren met elkaar.

Op de BSO maken we gebruik van het grote buitenplein van basisschool de Halm. Hier kunnen de kinderen naar hartenlust spelen en ontdekken in een veilige en vertrouwde omgeving.

Als BSO maken we gebruik van de hal en het speellokaal. Hier kunnen de kinderen heerlijk spelen. Bij slecht weer bewegen we graag in het speellokaal waar we diverse spellen en activiteiten uitvoeren.

We werken met vaste pedagogisch medewerkers binnen onze organisatie. De kinderen hebben altijd een vast gezicht en een eigen mentor. De mentor is verantwoordelijk voor de overdracht naar de ouders en houdt de ontwikkeling van het kind bij door middel van de observaties.

Onze locatie is gelegen in basisschool de Halm. Op deze manier kunnen ouders hun kind op één veilige locatie brengen en halen.
De kinderopvang is nog geheel nieuw en fris, waardoor uw kind zich in een warme en moderne omgeving kan ontwikkelen met divers speel- en ontwikkelingsmateriaal.

In de vakanties gaan we graag samen met de kinderen boodschappen doen. Op deze manier leren de kinderen keuzes maken en producten kennen. Ze mogen meedenken in de aankopen en zijn betrokken bij het proces.

Op de BSO hebben we veel verschillende spel- en ontwikkelingsmaterialen. Hier kunnen de kinderen zelf of onder begeleiding mee spelen en worden ze uitgedaagd in het samenspel.

Zeer betrokken Kinderdagverblijf

De pedagogisch medewerkers zijn fantastisch voor Bruno. Hij gaat er iedere dag met veel plezier naar toe. Leuke

Jeroen Pernot