In de afgelopen maanden zijn er aanzienlijke stappen ondernomen om de visie van Wilko Van, de eigenaar van To Be Kind, te verwezenlijken: om één van de 13 reguliere kinderopvanglocaties te bestemmen voor een regulier- en medisch kinderdagverblijf (MKD). De aangeboden opvang zal specifiek worden ingericht voor kinderen met zowel reguliere als extra zorgbehoeften op medisch of pedagogisch gebied. In mei 2023 werd reeds de BSO-plus geïntroduceerd op de locatie van de school voor speciaal onderwijs “SBO de Cirkel”, waarbij kinderen van andere scholen ook van harte welkom zijn.

Waarom een BSO-plus? Wilko deelt zijn motivatie: “In het verleden zaten de kinderen van deze school op een reguliere BSO in Capelle. Daar zagen we dat de integratie van deze kinderen moeilijk verliep. Als iemand die zelf af en toe meewerkt op de groepen, zag ik dat deze kinderen buiten de boot vielen en niet goed mee kwamen met de rest. Dat raakte me en daarom heb ik besloten om speciaal voor deze kinderen een eigen BSO-plus op te zetten, die valt onder de wet kinderopvang. Voor mijn tijd in de kinderopvang werkte ik als manager in het zorgveld en ben ik vertrouwd geraakt met deze doelgroepen. De BSO is momenteel geopend op maandag, dinsdag en donderdag.”

Op de bovengenoemde BSO-dagen is er nog beperkte beschikbaarheid voor aanmeldingen. Voor de overige dagen wordt een wachtlijst geopend. Bij voldoende aanmeldingen zal op die dagen ook de BSO van start gaan. Bovendien opent er in februari een nieuwe groep voor kinderopvang, waarvoor ouders hun kind(eren) nu al kunnen inschrijven. Dit vormt de opmaat naar meer, aangezien de naam “MKD De Cirkel” aangeeft dat het ook gaat om dagopvang voor kinderen met extra zorgbehoeften.

Voor verdere contactinformatie verwijzen wij u graag naar de tijdelijke webpagina die hiervoor is opengesteld: www.mkddecirkel.nl.